Winterse sferen in huis

JoséInterieur 7 Comments

Ook al kan ik nog nauwelijks geloven dat de herfst alweer bijna voorbij is (man, waar is die zomer eigenlijk gebleven…?), weet ik dat de realiteit anders is. We stevenen af op december! Nog even en dan is het alweer Kerst! Dat gaat me iets te snel, maar toch vind ik het wel leuk om ons huis alvast een beetje in winterse sferen te brengen. Hoe ik dat doe? Lees snel verder!

Details winterlandschap

Van zomer naar winterlandschap
Zoals jullie misschien wel weten hou ik erg van posters. Overal in huis hangen of staan lijsten. Sommige wissel ik vaak af, sommige niet. Bij de lijst op deze plank wissel ik wel vaak van poster. De zomerse print die erin zat heb ik vervangen door een foto van een berglandschap met diverse tinten groen. Daarnaast staat één van mijn lievelingskaartjes. Het geeft meteen een andere sfeer aan de ruimte.

Muuto Elevated Vase

Liefde voor eucalyptus
In deze periode van het jaar heb ik eigenlijk altijd wel eucalyptus in huis staan. Alleen in de vaas of gecombineerd met bloemen, zoals nu op deze foto. Met Kerst hang ik er zelfs hangers in of maak ik er een krans van. De bladeren vind ik prachtig en ze ruiken nog lekker ook. Bijkomend voordeel, onze rode kater Dex moet niets van deze geur hebben. Daardoor blijven de takken netjes in de vaas. En wat voor een vaas zeg! De Elevated Vase van Muuto. In het echt nog mooier dan op de foto’s!

Close-up Muuto Elevated Vase

Het onderste gedeelte van de vaas is van essenhout. De nerven zijn nog goed te zien. Een erg leuk detail als je net zo van hout houdt als ik!

Muuto Elevated Vase

In deze periode van het jaar is het vroeg donker en kunnen de kaarsjes weer gezellig aan. De kandelaar in de vorm van een boompje past perfect bij dit seizoen. Bovendien matcht hij qua kleur erg goed bij de vaas.

Hay kaleido

Winter op een schaaltje
Her en der heb ik wat kleine boompjes en huisjes neergezet. Zo ook op de Kaleido tray van HAY. Niet alleen mooi vanwege de vorm, maar ook het materiaal en de kleur past goed in ons interieur. Officieel is dit de kleur grijs, maar hij neigt een beetje naar mint. Dit dienblad is in vijf verschillende formaten en in diverse kleuren verkrijgbaar. De naam Kaleido zegt het eigenlijk al; met de geometrische vormen en kleuren kun je zelf veel combinaties maken. Het formaat op de foto (small) is perfect voor een klein winters tafereeltje. Of om aan de wand te hangen naast je favoriete borden!

Hay kaleido

Het huisje van Jurianne Matter is één van de Heim huisjes en heeft zelfs een behangetje aan de binnenkant. Geweldig detail toch? Die verdient wel een ereplaatsje op deze mooie schaal. Door de verschillende spulletjes op deze wijze te clusteren wordt het op dit gedeelte van de eettafel minder rommelig. En als we gaan eten schuiven we het ook zo aan de kant!

Ferm Living hexacon vase

Oh denneboom…
Het plantje heb ik al sinds vorig jaar. Ik vond het een leuk alternatief voor een dennenboompje. Stiekem ben ik er best trots op dat ie nog steeds in leven is. Zou ik dan toch echt groene vingers krijgen? Voor de komende periode heb ik het plantje deze mooie pot gegeven. Het is de Hexagon Vase van ferm LIVING, één van mijn favoriete merken. Zo’n donkergroene tint kom je de laatste tijd veel tegen, zowel in accessoires als op de wand in het interieur. Dat laatste is ontzettend gaaf, maar in ons huis laat ik zo’n kleur toch liever terugkomen in accessoires en door het gebruik van planten.

Ferm Living hexacon vase

De bloempot staat ook heel leuk in de woonkamer. Het plantje is hier in goed gezelschap van andere ‘bomen’ zoals de houten kandelaar en het dennenbos op de tekening die boven de bank hangt. Ik denk dat ik hem eerst maar een tijdje hier laat staan!

Ferm Living hexacon vase close-up

Het metaal van de bloempot heeft een mooie poederachtige coating met een matte finish. De kleur dusty green past heel goed bij de verschillende tinten groen in ons huis. Door deze donkere kleur toe te voegen aan het palet van lichte tinten groen en grijs wordt het geheel net wat minder ‘zomers’.

De ferm LIVING bloempot, de prachtige Muuto vaas en het dienblad van HAY vond ik in de webshop van Flinders. Tijdloze items waar ik nog lang veel plezier van zal hebben. Bij Flinders vind je betaalbaar design, waaronder een fijne collectie woonaccessoires. Met de toevoeging van deze accessoires heb ik nu toch echt vaarwel gezegd tegen de zomer en komt ons huis langzaam aan in winterse sferen. En ik? Ik begin er al een beetje aan te wennen! Kom maar door met die gezellige feestdagen! ;-)

José

Muuto elevated vase dining table

 

▲▲▲
Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Flinders.

Comments 7

 1. Post
  Author
 2. Post
  Author
 3. Post
  Author

  Hoi Eline,

  Dank je! Ik heb even voor je gekeken! Het is de Sierasperge (Asparagus Setaceus). Bij de bloemist zijn hier ook wel eens losse takken van te koop waarvan je mooie kransen kunt maken.

  Groetjes José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *