Wie jarig is trakteert! Een DIY kindertraktatie

JoséDIY, Kids 1 Comment

In mijn vorige blog vertelde ik over hoe we het huis hebben versierd ter gelegenheid van Finn zijn tweede (!) verjaardag. En wie jarig is trakteert, dus stelde ik een kindertraktatie samen met Nijntje in de hoofdrol.

Voor ieder wat wils
Finn gaat één dag in de week naar de opvang. Op de dag na zijn verjaardag mocht hij op de groep trakteren. Hij zit in een verticale groep van 0 tot 4 jaar. Omdat ik graag iets wilde trakteren dat zowel leuk is voor de jongsten als de oudsten, maar ook in de smaak valt bij jongens én meisjes, besloot ik een zakje samen te stellen met een paar leuke dingen erin. Voor ieder wat wils!

Gepersonaliseerd label
Als Finn een traktatie mee naar huis krijgt vind ik het ook altijd leuk om te zien wie er jarig was. Geïnspireerd op traktaties die ik voorbij had zien komen op Pinterest en Instagram, koos ik voor een doorzichtig zakje die ik kon afsluiten met een label met Finn zijn naam erop. Finn is dol op Nijntje. Vooral het boek van Nijntje met oom vliegenier valt erg in de smaak, dus leek het me leuk om dit in de traktatie terug te laten komen.

DIY kindertraktatie

Online vond ik een afbeelding van oom vliegenier met Nijntje zonder kleur. Perfect! Achter het vliegtuig hebben we een wimpel geplaatst waarin we een verjaardagskreet konden opnemen. De gekleurde vlekjes op de achtergrond zie je ook terug op het door ons zelf ontworpen geboortekaartje van Finn.

Kindertraktatie 2 jaar

De zakjes vulde ik met een vingerpoppetje, foam stickers en een doosje rozijntjes. Met daarbij nog wat confetti voor een feestelijk effect.

Traktatie 2 jaar Nijntje

De doosjes rozijntjes pakte ik in als Nijntje. Ik moet toegeven, tijdens het inpakken vroeg ik mezelf wel af wat ik me toch weer op de hals had gehaald met dat idee (misschien volgend jaar toch iets minder uitgebreid?). Wel even een werkje! Maar ik kan/wil op zo’n moment ook niet halverwege opgeven, dus heb ik ondanks dat het al laat was doorgezet zodat ik toch in alle zakjes een leuk Nijntje kon stoppen. Met als resultaat dat ik veel te laat in bed lag… maar wél met een voldaan gevoel! #momlife

Lekkers voor de leidsters
Voor de leidsters maakte ik cupcakes met daarop de lemon topping die we nog over hadden van de verjaardagstaart. De cupcakes kregen allemaal een gepersonaliseerde prikker van Nijntje. Dit is ook een afbeelding die ik online heb gevonden en in photoshop heb bewerkt. Het jurkje gaf ik dezelfde gele kleur als de vlekjes op het traktatielabel. In de ballon plaatste ik tekst.

Nijntje cupcakes

Geslaagde traktaties
Zowel de kindertraktatie als de cupcakes vielen in de smaak. De cupcakes zelfs zo dat mij het recept voor de lemon topping werd gevraagd. Nog een reden om binnenkort het recept van de taart, waar deze topping een overblijfsel van was, te delen op dit blog. Wordt vervolgd!

José


P.s. Benieuwd wat Finn vorig jaar trakteerde? Bekijk dan het blog Verjaardagstraktie.

Confetti MIEKinvorm

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *