Warmte met de kleur grijs

JoséDIY, Interieur 5 Comments

Ik liep al een tijdje met het idee om één van de muren in de woonkamer een kleur te geven. Het vele wit in de woonkamer is lekker fris, maar ik merkte dat ik behoefte had aan wat meer warmte door kleur. Niet alleen in de accessoires, maar dus ook op de wand. De kleine muurtjes in de woonkamer die ik eerder al eens in de kleur jade groen had geverfd, gaven niet het effect dat ik voor ogen had. Dus besloot ik die te witten en één van de grote muren aan te pakken. De keuze viel op de muur waar het tvmeubel aan hangt. Een meubel dat strak en wit is en daardoor wel wat warmte als contrast kan gebruiken.

Kleuren testen
Bij de bouwmarkt haalde ik kleurkaarten in verschillende tinten groen en grijs. Deze hing ik met washitape aan de muur, zodat ik een tijdje aan de kleuren kon wennen. Omdat een vrij donkere kleur voor mij nog een te grote stap was, moest het een lichte tint worden.

Woonkamer livingroom 1

De muur, voordat we met kwast en roller aan de slag gingen.

Woonkamer livingroom 2

De muur met het nieuwe kleurtje: grijs it is! Niet een hele spectaculaire kleur, maar een neutrale kleur waar ik vast niet snel op ben uitgekeken. Bovendien past deze kleur goed bij de rest van het kleurenpalet in huis.

Woonkamer livingroom 3

Contrast
Naast de grote wand hebben we ook het kleine wandje in de hoek bij de box meegenomen. Een voordeel hierbij is dat onze off-white keuken die aan deze wand grenst, door het contrast met het grijs niet zo ‘geel’ oogt. Nog een leuk weetje… Zien jullie het kussen onder de box? Dit is de nieuwe favoriete plek van onze rode kater Dex. Op sommige momenten zoekt hij graag dekking wanneer ons zoontje Finn in de kamer is. Prima plekje toch? Het kussen laat ik daarom nog maar even liggen.

Accessoires tegen een grijze wand

Leuk om te zien dat de accessoires erg mooi uitkomen tegen de grijze achtergrond.

Hoekje macrame plantenhanger 1

Lastig hoekje wordt mooi
Het hoekje bij de verwarming vond ik altijd lastig om gezellig te maken. Want zeg nou zelf, zo mooi is een verwarming niet. Door de grijze wand, valt de verwarming die tegen de witte wand staat optisch meer weg in het wit. Om dit hoekje aan te kleden maakte ik een macramé plantenhanger van wit textielgaren en kocht ik een grijs lampje die qua formaat perfect op de verwarming past. De kleur grijs van de muur komt hiermee ook weer terug.

Hoekje macrame plantenhanger 1

Woonkamer livingroom 4

Lekker fris en licht
Een kijkje vanuit de gang. Op een zonnige dag oogt de de muur (net zoals toen hij nog wit was) lekker fris en licht. Als ik zo vanuit de gang de woonkamer binnenloop ben ik erg tevreden met het resultaat. Wat een beetje verf al niet kan doen!

Comments 5

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *