Vrolijk DIY Pasen!

JoséDIY, Interieur Leave a Comment

De lente is begonnen! En de paasdagen komen eraan! Een goed excuus om het huis wat extra te versieren.

Narcissen voorjaar bloemen

Voorjaarsbloemen
Omdat ik zo van het voorjaar hou, kon ik bijna niet wachten tot het zover was. Zodra de narcissen in de winkels liggen nam ik ze mee naar huis voor een instant voorjaarsgevoel. Ook al regent het buiten pijpenstelen, met narcissen in huis voelt het voor mij alsnog als voorjaar! Ik word zo vrolijk van de mooie felle kleur geel. Ik combineer de narcissen vaak met kleinere bloesemtakken of eucalyptus en zet ze her en der in huis in kleine vaasjes.

Pasen paashangers

Paashangers
De magnoliatak die in de woonkamer staat heb ik versierd met houten hangers. Ik kon in de winkel geen leuke versiering vinden, dus ben ik zelf aan de slag gegaan. Naast dat het leuk is om zelf creatief bezig te zijn, heb je daarmee ook iets dat net even wat anders dan anders is. Bij Søstrene Grene (één van m’n favoriete winkels) kocht ik diverse houten kralen en grijs katoenen garen. Vervolgens heb ik twee verschillende kralen per hanger gebruikt. Heel simpel en snel, maar leuk!

Pasen tafelversiering

Aangeklede tafel
Met Pasen vind ik het gezellig om aan een mooi gedekte tafel te brunchen. Ik heb gekozen voor een witte basis met daarnaast de kleuren geel en mint.

Gedekte tafel Pasen

Feestelijk tintje
Voor de aankleding van de tafel heb ik verschillende soorten servies gebruikt. Allemaal met een zwart printje zodat het toch een geheel blijft. Daarnaast heb ik houten items toegevoegd, zoals bijvoorbeeld de superleuke eierdopjes die ik bij Flying Tiger vond. Ik gebruik vaker hout in huis voor een warme touch bij al dat wit, grijs en zwart. Voor een extra feestelijk tintje heb ik confetti over tafel uitgestrooid.

Pasen tafelversiering

Zelfgemaakte houten hanger
Om de tafel net iets extra’s te geven heb ik boven de tafel een houten stok opgehangen. Deze heb ik versierd met slingers, honeycombs en eigen gemaakte kralenhangers. Ook heb ik nog wat Eucalyptus toegevoegd. Dit is heel makkelijk te maken. Bij de bouwmarkt zijn diverse soorten stokken te koop. Kies er eentje die bij je tafelsetting past en zaag hem iets minder lang dan de lengte van de tafel. Hang hem vervolgens op met een touw. Ik heb hiervoor hetzelfde garen als voor mijn houten hangers gebruikt en het afgewerkt met een houten kraaltje. Deze stok is heel licht, dus heb ik deze gewoon aan de lamp bevestigd. Sterk tape werkt natuurlijk ook goed.

Details houten hanger versiering Pasen

Tafel versiering Pasen

Narcissen en taartplateau

Ik wilde voor deze tafel ook graag een taartplateau gebruiken. Helaas heb ik nog geen leuke gevonden, dus heb ik zelf eentje samengesteld uit een mooie kom en een mooi groot bord.

Kinderservies Pasen

Nu we dit jaar voor het eerst met ons zoontje Finn aan de paastafel zitten, heb ik zijn servies natuurlijk ook uitgestald.

Trekpoppetjes Pasen

Bij Dille & Kamille vond ik leuke trekpoppetjes. Deze gaf ik een ereplaatsje in twee kleine stolpjes.

Hello sunshine print

Op het plankje naast de eettafel heb ik het voorjaarsfeertje ook doorgevoerd, waaronder met deze prachtige poster van Friday and Today.

Koekjes Pasen

Voor deze speciale gelegenheid zet ik naast broodjes ook altijd wat lekkers op tafel. En hoe leuk en lief is dit schaaltje van Søstrene Grene!

Benieuwd hoe ik de tafel vorig jaar heb aangekleed? Bekijk dan mijn blog van vorig jaar!

Tafelversiering Pasen

Details tafelversiering Pasen

Zoals jullie al raden hebben wij al heerlijk aan deze gedekte tafel gebruncht. En het leuke is, met Pasen mogen we weer! Heb jij al plannen voor de paasdagen? Lekker er op uit of juist heerlijk thuis? Wat je ook gaat doen, hele fijne dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *