Visuele verhalen door ViSSEVASSE

JoséInterieur Leave a Comment

Ik ben dol op posters. Ik heb dan ook vele lijsten in huis. Sommige posters hebben echt een eigen vaste plek, andere zijn wat meer seizoensgebonden en wissel ik af. Een poster van ViSSEVASSE had ik nog niet. Gek genoeg eigenlijk. Sinds kort is daar verandering in gekomen en pronken er zelfs twee hele mooie ontwerpen aan de muur!

Verhalen met een positieve boodschap

Een tijdje terug ontdekte ik de SS2020 (Minimalist) collectie van ViSSEVASSE. Met fijne onderwerpen die niet alleen nu ontzettend actueel zijn, maar dat ook blijven. Over dankbaarheid, positiviteit, respect en het genieten van de natuur. En als pastelliefhebber viel ik uiteraard ook voor het kleurgebruik!

Samen nog leuker!

Toen ik de posters uitzocht was ik van plan ze apart van elkaar een plek te geven. Echter bij binnenkomst vond ik ze samen nog leuker! Ik koos voor de muur bij onze eettafel. Door het vele wit in deze hoek, was een beetje kleur zeer welkom. De kleuren komen mooi samen met de accessoires die hier al een plekje hadden en het eikenhout van de lijsten matcht weer perfect met de eettafel.

Good Things Will Happen

De poster Good Things Will Happen gaf mij meteen een goed gevoel. Ik probeer altijd het positieve uit een situatie te zien en onderweg steeds meer te leren vertrouwen op mijn eigen gevoel. Niet altijd makkelijk, maar wel heel belangrijk. Vooral wanneer er nieuwe dingen staan te gebeuren is het fijn als iemand zijn/haar vingers voor je kruist. Voor net dat extra zetje power!

Peace on Earth

De mooie grijsgroene tint in de poster Peace On Earth is één van mijn favoriete kleuren. Vooral in combinatie met wit en eikenhout is groen hier in huis veel terug te vinden. Zo mooi rustig en warm. Ik hou er zo van en het verveelt me dan ook echt niet. De rust die het uitstraalt spreekt ook uit de boodschap: de hoop voor vrede op aarde. Hoe mooi zou dat toch zijn hè?

Goed beschermd tegen licht

Wat ik mooi vind aan de lijsten is dat er reflex vrij plexiglas van hoge kwaliteit in zit. Het licht van de zon of lampen schijnt niet door het glas, waardoor het niet erg spiegelt en je altijd de print goed blijft zien, ook van opzij. De poster zal hierdoor ook minder snel te lijden hebben van UV-stralen en daardoor langer zijn originele kleuren behouden.

Wie is ViSSEVASSE?

Ik vind het altijd leuk om wat meer over de mensen achter de ontwerpen te weten en deel dit dan ook graag weer met jullie. ViSSEVASSE is een ontwerp- en papierstudio in Kopenhagen gerund door Dorthe Mathiesen en Karsten Noel Poulsen. Met een grote liefde voor grafische producten ontwerpen ze visuele verhalen zonder begin of einde, zodat de kijker zelf kan ontdekken welke gevoelens, gedachten of herinneringen naar boven komen. Zo kan iedereen er weer wat anders uit halen. De ontwerpen kenmerken zich door een Scandinavische en minimalistische stijl, met pastellen, poëzie, nostalgie en stof om over na te denken. Naast posters en kaarten, hebben ze ook prachtige puzzels in de collectie. Superleuk om cadeau te geven!


ViSSEVASSE heeft milieubewustzijn hoog in het vaandel staan. Posters en kaarten worden daarom gedrukt op Zweeds FSC gecertificeerd papier. Daar worden ze nog mooier van toch?

Finishing touch van de eetkamer

Ook al is de muur naast onze eettafel niet heel breed, het gebruik van dit formaat lijsten komt hier heel mooi uit. Het geeft de muur juist wat meer body dan de kleinere lijstjes die hier eerst hingen. De accessoires eromheen zorgen voor een wat speels effect. Iets dat ik altijd graag toepas in huis. Qua materiaal en kleurgebruik past het echt zo mooi met de rest van de spullen bij de eethoek, dat het een heel fijn geheel is geworden. Elke keer als ik vanuit de woonkamer de keuken in loop ben ik weer supertevreden met het sfeertje! Een fijne toevoeging aan ons interieur!

♡ José

▲▲▲
Deze posters heb ik van ViSSEVASSE gekregen om in mijn huis een mooie plek te geven. Samenwerkingen ga ik alleen aan met merken die bij me passen en waar ik ‘that Friday feeling’ van krijg. Lijkt het je ook leuk om samen te werken? Stuur me gerust een berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *