Verjaardagstraktatie

JoséDIY, Kids 1 Comment

Time flies! Aanstaande zondag vieren we alweer de eerste verjaardag van Finn! Wat is het afgelopen jaar ontzettend snel voorbijgegaan. Echt niet normaal. Je hoort het natuurlijk wel van vrienden, collega’s en familie, maar het is echt zo. Dat cliché is waar!

Met deze verjaardag op komst ben ik een tijdje terug al begonnen met het verzamelen van ideeën voor de verjaardag, waaronder voor een traktatie voor op het kinderdagverblijf. Op Pinterest zijn de leukste ideeën te vinden! Omdat ik wel graag iets wil trakteren waar de kinderen echt iets aan hebben en wat ook een beetje gezond is, viel mijn oog op een kudde dieren met kleine pakketjes op hun rug. Als pakketjes kun je pakjes rozijntjes verpakken. Deze traktatie is nog niet voorbijgekomen op Finn zijn groep op de opvang, dus helemaal leuk voor zijn eerste verjaardag! In deze blog leg ik uit hoe ik te werk ben gegaan. Het is echt heel makkelijk!

Benodigdheden-traktatie

Wat heb je nodig:
▲ Speelgoeddieren (Bij Hema of Action te koop)
▲ Pakjes rozijntjes
▲ Pakpapier
▲ Touw of lint
▲ Eventueel een naamkaartje/label

Traktatie-wolkje

Wanneer Finn een traktatie van een ander kindje op de opvang krijgt, vind ik het altijd leuk om te zien van wie het is. Daarom wilde ik Finn zijn naam ook op de traktatie terug laten komen. Het wolkje met zijn naam dat op zijn geboortekaartje staat heb ik in Photoshop bewerkt door er ‘1 jaar!’ aan toe te voegen. Dit wolkje gaf ik het formaat van de breedte van het doosje rozijntjes en heb ik uitgeprint op gewoon printpapier. Al met al een leuke link naar het geboortekaartje van een jaar eerder!

Traktatie-pakketjes-ingepakt

Voor het inpakken van de pakketjes heb ik gekozen voor zwart-wit pakpapier van Søstrene Grene. Zoals jullie misschien wel weten… één van mijn favoriete winkels.

Traktatie-wolkje-uitgeknipt

De wolk-labels met daarin’ Finn 1 jaar!’ heb ik uitgeknipt en met lijm op de onderzijde van de pakketjes geplakt.

Traktatie-olifant-pakket

Met zwart-wit touw dat ik een tijdje terug bij Loods5 heb gekocht, heb ik de pakjes op de rug van de dieren gebonden.

Traktatie-klaar

En klaar is de traktatie! Makkelijk toch? Nu hopen dat de kindjes het ook leuk vinden!

.albumtemp

En nog iets. Omdat de leidsters altijd zo lief zijn voor Finn, heb ik ook wat lekkers voor hun gemaakt!

Groetjes José

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *