Van baby- naar peuterkamer

JoséInterieur, Kids 2 Comments

Op een gegeven moment is het dan zover hè. De babykamer past niet meer. De sfeer, de kleuren, sommige spullen. Ook al vond ik zelf het sfeertje in Finn z’n kamer nog zo fijn en was ik nog steeds blij met de keuzes die we destijds hadden gemaakt, de kamer paste niet meer bij de ruim tweeënhalf jaar oude Finn. Dus tijd voor een upgrade van baby- naar peuterkamer met een nieuw bed, nieuwe kleuren en wat nieuwe accessoires. Inmiddels is de peuterkamer alweer maanden in gebruik en gaat er zelfs binnenkort weer wat veranderen. Want.. Finn krijgt een broertje of zusje! Zo leuk! Ik ga voor de nieuwe babykamer wat spullen hergebruiken, waaronder de commode. Maar voor het schuiven met meubels en andere veranderingen gaan plaatsvinden, eerst nog een blog over Finns kamer van nu. Lees gauw verder!

Sfeer bepalen met een moodboard van inspiratiebeelden

Mijn eerste stap was het verzamelen van inspiratiebeelden en het maken van een moodboard. Daarmee kun je zo makkelijk zien hoe kleuren en spullen samengaan. Na heel wat afgepind te hebben op Pinterest, had ik voldoende input voor mijn moodboard voor de peuterkamer. Met daarin nieuwe kleuren, nieuwe accessoires die ik leuk vond én spullen die ik graag wilde hergebruiken. Want alles nieuw vond ik niet nodig en trouwens ook zonde. Juist leuk om ‘oude’ spullen met een paar nieuwe items te combineren!

Een peuterbed of eenpersoons bed?

De volgende stap was de zoektocht naar een nieuw bed, want hoewel Finn nog heerlijk in z’n ledikant sliep, groeide hij er nu toch echt wel bijna uit. Maar wat is dan wijsheid? Beginnen met een peuterbed? Of meteen door naar een eenpersoons variant? In ieder geval wilde ik graag iets met spijlen, maar twijfelde nog tussen de kleur grijs, underlayment of een andere lichte houtsoort. Uiteindelijk vond ik op Marktplaats dit peuterbed in een iets donkerdere kleur hout dan ik in eerste instantie in gedachten had, maar het was een instant crush. Een nieuw matras erin en klaar!

Het beddengoed kocht ik bij H&M. Hiervoor ben ik wel voor eenpersoons gegaan. Het gedeelte dat ik overhoud vouw ik gewoon onder het matras. Werkt prima! Het kussentje met de vos vond ik via Instagram, het ronde kussen van Karwei had ik al in huis. Het kleed kocht ik bij wehkamp.nl en past mooi bij het kussen van FERM living dat ik al had. De Mr Moon poster vond ik nog te leuk en heb ik een nieuw zwart poster frame gegeven. De lichte lambrisering verfde ik over in de kleur Denim Drift van Flexa.

Deze Storytile vond ik altijd al prachtig is nu helemaal toepasselijk met de komst van een kleintje. Finn als grote broer! Ik kocht hem bij Wijsneus in Groningen, een winkel vol mooie toffe kinderspullen.

De kleur van het bed komt weer terug in de commode met IKEA hack met frontjes van underlayment. Bij Søstrene Grene kwam ik deze vlaggenlijn tegen in de kleuren van mijn moodboard, alsof het zo moest zijn. Verder kleedde ik het muurtje aan met een mooi houten lijstje van Moebe en een houten haak van IKEA. Het mintkleurige stoffen kroontje van Suussies dat Nijntje draagt heb ik omgekeerd voor de neutrale kleur.

Wisselen met accessoires

De PAX kast van IKEA voldoet nog steeds. Ook één van de redenen waarom we destijds voor zo’n neutrale basiskast hebben gekozen. Een andere reden was dat we bij deze kast een diepte konden kiezen die net paste in de beschikbare ruimte in deze hoek (i.v.m. openen deur). Ik heb voor deze mini make-over alleen de metalen deurknopjes vervangen door ronde houten en nog wat extra posters opgehangen.

Het lage kastje, een IKEA hack van de welbekende STUVA, bergt een hoop speelgoed. Daarop, en ook op het metalen rekje, heb ik wat gewisseld met accessoires. Zo vond ik de houten robot hier erg goed passen en hoe mooi is dat houten poezenbord van Liewood design! In de grijze kratjes liggen kinderboeken die ooit van mij zijn geweest. Erop een geweldig kussen die ik via Instagram heb overgenomen. Dat we hier in huis kattenliefhebbers zijn mag best terugkomen in het interieur!

Liefde voor spijlenstoelen

Mijn liefde voor spijlenstoelen is groot. Heel groot. Zo weten jullie misschien dat ik er her en der in huis meerdere exemplaren heb staan. Zo simpel, zo mooi en zo tijdloos. Prachtig vind ik ze. Toen ik dit schattige poppenstoeltje bij de kringloop zag kon ik hem dan ook niet weerstaan. Precies dezelfde kleur als het nieuwe peuterbed! Ok.. Finn speelt niet echt met poppen, maar is wel dol op zijn knuffels! En een betere zitplek kunnen ze niet hebben toch?

Trots ben ik op dit kinderboek Rosa op vakantie, geschreven door mijn lieve oom Jan Kregel. Vroeger vertelde mijn oom veel verhalen over olifantje Rosa aan mijn neef en nicht. En jaren later, heeft hij het opgeschreven, laten illustreren en uitgegeven. Zo tof!! Het verhaal is voor Finn nog wat aan de lange kant, dus lezen we nu af en toe een stukje. Zo leuk en bijzonder!

De schommelstoel heb ik vervangen door deze beauty van een spijlenstoel, ook weer gevonden op Marktplaats. Het is hetzelfde model als we beneden in onze woonkamer hebben staan, alleen met een iets lagere leuning. Ik verfde hem met een matte muisgrijze verf. Hier lezen we nu dagelijks een verhaaltje voor het slapengaan, heerlijk knus! De tijgerkop aan de muur is ook een marktplaatsvondst. De maan heb ik zelf gepunnikt van een mooie mintgroene wol.

Prinsheerlijk

De combinatie van het hout, grijs en de verschillende tinten blauw vind ik verrassend leuk. Sowieso merk ik dat ik blauw steeds leuker ga vinden, wat ik nu ook mooi heb kunnen toepassen in deze kamer. Al vind ik het blauw op de muur zelf nog wel wat veel. Zo samen is de sfeer in de kamer echt wat volwassener geworden.

Zoals ik eerder al schreef is de peuterkamer alweer een tijdje in gebruik. Ik ben blij met hoe het heeft uitgepakt en vind het nog steeds het fijnste kamertje in huis. En Finn? Finn vond zijn ‘nieuwe’ kamer ook helemaal leuk en slaapt sindsdien prinsheerlijk in z’n mooie peuterbed!

♡ José

P.s. Dex komt ‘s ochtends altijd even langs om zijn grote vriend goedemorgen te wensen, echt een lief ritueel.

Comments 2

  1. Post
   Author

   Dank je Yvonne! Dat knusse van een peuterbed sprak mij ook erg aan. En als ik Finn nu heerlijk zie liggen in dit bedje, bevestigd dat weer de keuze. Zo fijn!

   Groetjes José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *