Tips voor een gepersonaliseerd kraamcadeau

JoséKids Leave a Comment

Wat is babynieuws toch heerlijk! Het is zo bijzonder als het jezelf overkomt, maar natuurlijk ook om dit moois om je heen te zien gebeuren. En dit samen te vieren! Het uitzoeken van een kraamcadeau is alleen niet altijd makkelijk. Er is veel te kiezen en het is best wel smaakgebonden. Toch is het mijn familie en vrienden gelukt ons te verrassen met cadeautjes die niet alleen leuk zijn voor Tijn, maar ook nog eens bij deze interieurliefhebber in de smaak vallen! Omdat ik mijn tips graag deel, zet ik in dit blog een aantal van deze cadeaus in het zonnetje en geef ik daarnaast nog aanvullende ideeën.

Gepersonaliseerde kraamcadeaus

De aanleiding van dit blog is de eerste verjaardag van Tijn. Ja, je leest het goed; Tijn is alweer 1! Het afgelopen jaar is echt voorbij gevlogen. Ik weet het, heel cliché, maar waar. De komst van Tijn maakte van dit bizarre jaar een jaar vol lichtpuntjes. En zijn eerste verjaardag heeft me veel doen terugdenken aan vorig jaar rond deze tijd. Eerst nog vol verwachting, met een mooie buik waarin flink werd getrappeld. Balend van de bekkenpijn, maar genietend van het zwanger zijn. En later natuurlijk onze eerste ontmoeting, de fijne kraamperiode en de chemie tussen Finn en Tijn.

Tijdens deze bijzondere periode zijn we echt ontzettend in de watten gelegd door familie en vrienden. Van een handje helpen in de huishouding, even lekker spelen met Finn tot het krijgen van de mooiste bloemen en de liefste cadeautjes. Omdat we de afgelopen jaren al heel wat speelgoed en andere kinderspullen hebben verzameld, vond ik het superleuk als Tijn een cadeautje kreeg dat ook echt speciaal voor hem was. Bijvoorbeeld iets met zijn naam erop. En helemaal leuk als het dan ook nog eens van mooi en duurzaam materiaal was gemaakt.

Zoals bijvoorbeeld de prachtige houten kist van FOLK. Ik had hem al vaak op Instagram voorbij zien komen en hij stond dan ook al een tijdje op mijn wishlist. Des te leuker dat we door opa werden verrast met dit cadeau. In de kist bewaar ik alle geboortekaarten, de eerste kleertjes en andere spullen die me dierbaar zijn. Zo heeft Tijn een mooie gebundelde verzameling voor later. Als fan van dit cadeau heb ik (in overleg) de kist ook voor de verjaardag van Finn gevraagd, zodat we ook zijn spullen op deze manier mooi kunnen bewaren. Al stopt Finn er nu liever zijn auto’s in. Ach, ook goed!

Baby rammelaar bijtring

Als verrassing viel tijdens de kraamperiode deze mooie naam rammelaar van Mink & Moon op onze deurmat. Een ontzettend lief cadeau van de dames achter deze leuke webshop. Het blijkt een favoriet van Tijn, dus gaat deze overal mee naartoe. De combinatie van het hout met de gekleurde siliconen kralen maakt de rammelaar ook nog eens interieurproof. Zeker een item die ik zelf ook in gedachten houd als ik op zoek ben naar een mooi kraamcadeau.

Over brievenbuscadeautjes gesproken (wat best handig kan zijn in deze tijd); mijn oom en tante stuurden ons dit canvas met daarop het sterrenbeeld van Tijn. Deze staat nu te pronken in het wandrek op de babykamer.

Houten geboorteslinger kraamcadeau

Als liefhebber van natuurlijke materialen in het interieur ben ik helemaal weg van deze houten geboorteslinger, gekregen van een lieve vriendin. De slinger siert nu de box in de woonkamer. Wanneer de box het huis uit gaat, geef ik de slinger een plek op Tijn z’n kamertje. Extra leuk als je lang plezier kunt hebben van een kraamcadeau.

Houten geboorteslinger kraamcadeau

Het merk Little Dutch heeft prachtig houten speelgoed. En ook nog eens in mooie pastelkleuren. In diverse online shops is het mogelijk om bepaalde items van dit merk te laten personaliseren. Tijn kreeg zo z’n eerste eigen autootje. Daarmee wordt de kinderspeelhoek in de woonkamer alvast ook een beetje van Tijn!

Van hetzelfde merk kregen we een oplegger met daarop de naam en geboortedatum van Tijn. Deze past qua kleuren perfect op de babykamer. Bovendien blijft hij op deze plek ook nog een beetje uit handen van grote broer en is hij dus nog als nieuw wanneer Tijn eraan toe is om er zelf lekker mee te spelen.

Onze mannetjes hebben elk hun eigen melamine beker gekregen. Beide gekocht bij Wijsneus in Groningen (tip!) en van het merk Design Letters. Ik vind het grafische van de letters erg mooi en daardoor een leuke toevoeging aan de speelhoek in de woonkamer. We bewaren hier nu kleine dingen in die we niet willen kwijtraken, maar ook natuurschatten zoals steentjes, eikels, kastanjes en blaadjes.

Als posterliefhebber met een zwak voor Scandinavisch design was ik meteen weg van The Birth Poster. Een geboorteposter met een illustratie op schaal van je pasgeboren kindje. Een mooi en tijdloos ontwerp dat je telkens weer herinnert aan een bijzonder moment in je leven. Beide heb ik gekregen van Tim. Ik gaf ze een mooie prominente plek op onze slaapkamer.

Maak je eigen kraamcadeau

Zelf een kraamcadeau maken kan natuurlijk ook. Als je een beetje kunt punniken is het maken van een naamhanger misschien wel een idee. Mijn eerste naamhanger maakte ik voor Finn. Daarna volgden er meer als kraamcadeau voor vriendinnen en uiteraard ook eentje voor onze Tijn!

Voor ik aan de slag ga schrijf ik altijd eerst de naam uit zodat ik weet hoe lang het punnikwerkje moet worden. Als ik de juiste lengte heb gepunnikt, rijg ik er een dun metalen draad in en buig ik het in vorm. Leuk om te doen. En nog leuker om te geven! Ben je niet zo van het punniken of heb je geen tijd? Er zijn diverse shops waar je zo’n naamhanger in allerlei kleuren kunt bestellen.

Met je kids knutselen aan een kraamcadeau

Ga je op bezoek en neem je je kid(s) mee? Betrek ze dan bij het geven van een cadeau door ze zelf ook iets voor de baby of broer/zus te laten knutselen. Zo kreeg Finn deze sleutelhanger en al eerder een keer dit armbandje cadeau.

En verder…

.. ben ik fan van de prachtige sterrenhemel posters van MrStarsky. Deze staan voor mijn beide mannetjes nog op m’n wishlist.

.. maakt Cre8 de mooiste naampuzzels.

.. zijn er online nog veel meer shops te vinden met leuke te personaliseren producten, zoals bijvoorbeeld By Bineke.

Dus ben je nog op zoek naar een gepersonaliseerd cadeau en misschien ook wel een alternatief voor kleertjes en plastic speelgoed? Dan hoop ik dat ik je met mijn favorieten op een idee heb gebracht. Voor iemand anders of gewoon lekker voor jezelf!

♡ José

 

▲▲▲
Dit blog is geen samenwerking, dus #nospon, maar tot stand gekomen omdat ik deze mooie producten graag met jullie wil delen. Heb jij nog aanvullende tips die goed in dit rijtje passen? Laat ze dan vooral achter in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *