Tip! Weg met die boormachine!

JoséDIY, Interieur Leave a Comment

Misschien herkennen jullie het wel. Je wilt graag iets ophangen in huis, maar je vindt het zonde om een gaatje in de muur te boren. Want… wie weet raak je er snel op uitgekeken, wil je wat anders en zit je met dat gaatje dat je weer moet bijwerken. Het heeft mij (naast het feit dat ik niet zo handig ben met de boormachine…) vaak tegengehouden om een idee uit te voeren. Zonde eigenlijk hè!

Geen boormachine of hamer nodig!
Totdat ik een IXXI bestelde van eigen foto’s. Hier werden powerstrips van tesa bijgeleverd waarmee je de IXXI gemakkelijk aan de wand kan bevestigen. Ideaal! Ik heb deze een mooie plek gegeven naast onze trap zodat we er elke dag plezier van hebben.

IXXI eigen foto's
Geïnspireerd door het gemak van deze strips ben ik verder gaan zoeken. Ik ontdekte dat het merk tesa ook diverse klevende spijkers heeft waaraan je iets kunt ophangen tot 1 kg. Heb je iets dat meer weegt, dan gebruik je er gewoon twee. Mogelijkheden genoeg!

Eettafel
Naast de eettafel hingen al een lange tijd kaartjes en posters. Deze wand is te hard voor het gebruik van spijkers, dus heb ik alles destijds opgehangen met washitape. Dat trouwens ook heel handig is als je geen gaatjes wilt boren. Maar.. hoe handig ook, ik was er al een tijdje op uitgekeken en wilde hier graag iets nieuws.

Souvenirs
Zoals jullie misschien wel weten ben ik fan van het merk Marimekko. En dan met name de producten voor in huis, zoals bijvoorbeeld het prachtige serviesgoed. Omdat het vrij prijzig is, breid ik beetje bij beetje mijn verzameling uit. Zo heb ik tijdens een trip naar Kopenhagen die ik samen met mijn ouders heb gemaakt m’n eerste bord gekocht. Toen ik in mijn eentje in Parijs was kocht ik er een tweede bij. Mooie souvenirs die nog mooier worden door de speciale herinneringen die ze meebrengen. Die verdienen daarom zeker een mooi plekje in huis! Ik zette ze vaak op mijn smalle plankjes neer, maar ze zouden mooier tot hun recht komen op een prominente plaats aan de wand.

Borden van papier
Om te bepalen hoe ik de borden precies wilde ophangen heb ik eerst de borden op papier uitgetekend, uitgeknipt en met tape op de wand gehangen (hier heb ik helaas geen foto meer van). Een paar dagen heb ik dit laten hangen en af en toe wat geschoven om zo de juiste posities te bepalen. Ik bestelde bordenhangers in verschillende formaten en niet te vergeten de zelfklevende spijkers en powerstrips. Deze strips heb ik volgens de instructies op de wand bevestigd. Vervolgens heb ik de zelfklevende spijkers op de strips geplakt. Even goed aandrukken en ophangen maar!

Tesa strip

tesa strips
De strips kun je ook zo weer verwijderen door ze aan de onderzijde los te trekken.

Diy vaasjes
Naast de twee borden heb ik ook een Hay Kaleido dienblad en een gevlochten rieten onderzetter uit Portugal opgehangen voor een beetje variatie.

Borden aan de wand
Ik sluit trouwens niet uit dat er binnenkort nog meer leuks bij hangt! Ik heb de smaak te pakken…

Lampje boven de bank
Enthousiast over het gemak van de strips besloot ik in de woonkamer ook nog iets op te hangen. Het werd een lampje boven de bank. De zwarte staande lamp moest hiervoor plaatsmaken. Die geef ik een ander plekje in huis.

Lamp aan houten haak
Het snoer en de fitting had ik nog. Deze hingen eerst boven de commode op de kamer van Finn, maar passen ook erg goed in de woonkamer. De houten haak is een lookalike van de welbekende Dots wandhaken van Muuto en kocht ik samen met de strips bij Praxis. De strip heb ik hier op maat geknipt, wat wel betekent dat deze minder gewicht kan dragen doordat ik hem niet in z’n geheel gebruik. In dit geval is het net voldoende om de haak en het lampje te dragen. Het lampje en de houten wandhaak stralen veel meer warmte uit dan de zwarte lamp die hier eerst stond en breken de lange witte muur een beetje.

Inmiddels lijkt het erop dat ik deze blog in opdracht van tesa heb geschreven. Dat is niet het geval. Ik vind de strips gewoon ontzettend handig! En aangezien ik vast niet de enige ben die wel eens een idee heeft laten varen vanwege de (soms vervelende) bijkomende gaatjes in de muur, wilde ik jullie laten zien dat deze strips een goed alternatief kunnen zijn voor een spijker of een schroef. Dus weg met die boormachine! ; -)

 

Fijne dag!
José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *