Opruimchallenge #minsgame

JoséPersoonlijk Leave a Comment

Een tijdje terug zag ik op tv een item over de opruimchallenge. Ook wel minimalismespel genoemd. 30 dagen lang doe je iets weg en iedere dag een beetje meer. In totaal 465 items! Aangezien ik de laatste tijd al wat onrustig werd van te weinig opbergruimte in huis, kwam dit spel op het juiste moment voorbij. Ik besloot de challenge aan te gaan!

#minsgame
Op mijn Instagram account deelde ik via mijn stories de opbrengst van die dag. Ik heb niet elke dag tijd gehad om een foto te maken of te posten, dus in deze blog laat ik jullie alle foto’s zien. En kunnen jullie dus ook zien wat een spullen ik toch had bewaard voor… Ja waarvoor eigenlijk?

Dag 1 t/m 4
Opruimchallenge dag 1234
1. De opruimchallenge begon met een kandelaar die ik nog steeds erg mooi, maar niet handig vind. De houder is te groot is voor de kaarsen die ik altijd gebruik.
2. De twee vaasjes zijn erg cute, maar staan al jaren in de kast. Dus op naar een nieuw thuis!
3. Drie items die ik ook al jaren niet meer in huis heb staan. De waxinelichthouder is door gebruik ook niet zo mooi meer, dus deze gooi ik weg. De andere twee gaan naar de kringloop.
4. Deze stoelen heb ik al eens een tweede leven gegeven door ze grijs te laten spuiten (thanks paps!), maar zoeken nu een nieuw thuis (sorry paps!).

Dag 5 t/m 8
Opruimchallenge dag 5678
5. Ik heb houten eierdopjes die ik veel liever gebruik, dus deze zijn ‘over’.
6. Ook de lade met servies heb ik uitgezocht.
7. Waarom ik deze lipglossjes toch heb bewaard? Ik gebruik op het moment een heel andere kleur!
8. Verzorgingsproducten die al te lang niet gebruikt werden of nooit echt bevielen heb ik weggedaan.

Dag 9 t/m 12
Opruimchallenge dag 9101112
9. Destijds vond ik dit zulke leuke verzamelboekjes. Inmiddels gebruik ik liever Pinterest om leuke ideeën te bewaren. Kost ook geen ruimte!
10. Ik heb een liefde voor vaasjes. Maar mijn liefde voor deze vaasjes is over. #sorrynotsorry Misschien wordt iemand anders er weer verliefd op?
11. Kopjes en schoteltjes die ik al jaren heb, maar die niet meer bij mij passen. Ook deze gaan naar de kringloop.
12. Zonder deze potten heb ik weer wat extra ruimte naast de fiets!

Dag 13 t/m 16
Opruimchallenge dag 13141516
13. Ik houd erg van tijdschriften, Vooral over interieur, maar deze verzameling werd inmiddels wel erg groot. Tijd om hier eens wat aan te doen en deze stapel was de eerste stap.
14. Een ratjetoe van spullen die ik al tijden niet meer heb gebruikt (of heb gekregen, maar niet zo mooi vind… sorry!).
15. Voor dag 15 heb ik wat kleine spulletjes gecombineerd met wat grotere spullen. De lampjes en de schraag heb ik naar de kringloop gebracht en het dienblad gaat binnenkort op Marktplaats.
16. Serviesgoed dat ik nooit heb gebruikt, samen met een vaas die ik ooit eens echt prachtig vond, maar die nu niet meer in ons interieur past.

Dag 17 t/m 20
Opruimchallenge dag 17181920
17. Eindelijk heb ik (na veel ergernis) eens gewoon die waardeloze wasknijpers weggegooid! En meteen vervangen door mooie houten. Dat dan weer wel!
18. Toen ik begin twintig was droeg ik kettingen… Veel verschillende kettingen…
19. Deze speldjes verzamelde ik als kind. Misschien kan ik er nu iemand anders blij mee maken?
20. Had ik al verteld dat ik vroeger veel kettingen droeg?

Dag 21 t/m 24
Opruimchallenge dag 21222324
21. Toilettasjes, sieradentasjes, mapjes. Ik heb er echt teveel van. Ik heb nu de mooiste bewaard en deze gaan weg.
22. Deze schoenen stonden al jaren bij ons in een kast. En waarom? Geen idee, dus weg ermee!
23. Als je oude toilettasjes opruimt, kom je dus heel veel andere spulletjes tegen waar je al jaren niet meer aan hebt gedacht.
24. Zo ook op deze foto, samen met nog wat andere dingen, zoals lege verpakkingen. Moet ik ook eens mee ophouden te bewaren…

Dag 25 t/m 28
Opruimchallenge dag 25262728

25. Ik was echt fan van 101 woonideeën en vind het als oud-abonnee nog steeds erg jammer dat ze zijn gestopt. Toch is het tijd om deze exemplaren weg te doen. Gelukkig kan ik er iemand anders weer blij mee maken!
26. Tsja.. vroeger droeg ik oogschaduw… Nog steeds, maar ik hou nu meer van nude-tinten. Thank god!
27. Ook Finn zijn kast moest er aan geloven. Binnenkort plaats ik hiervan wat items op mijn IG verkoopaccount @uitdekastvanfinn.
28. Op deze foto zie je keukenspullen die ik echt nooit of nauwelijks heb gebruikt. Zonde van de ruimte toch?

Dag 29 en 30
Opruimchallenge dag 29-30
29. Tim en ik houden best van een drankje, maar deze flessen stonden echt al te lang onaangeroerd in de kast. Weg ermee!
30. Misschien herinneren jullie die tijd dat (grote) armbanden helemaal hip waren? Dit is nog de erfenis daarvan…

Gehaald!
En dat was alweer dag 30! Met een pauze van twee weken i.v.m. vakantie, heb ik het gewoon gehaald! Van tevoren had ik af en toe mijn twijfels of ik het wel tot het einde zou halen. Maar weet je wat? Ik ben eigenlijk nog helemaal niet klaar! Mijn kleding die ik heb uitgezocht staat niet eens in dit overzicht. Nu ik eenmaal op dreef ben, kan ik veel meer dingen bedenken waarvan ik wel afscheid zou willen nemen. Het werkt een beetje aanstekelijk. Zeg nou zelf, het is toch veel leuker om die spullen een tweede leven te geven door er iemand anders blij mee te maken of door ze naar de kringloop te brengen? Anders liggen ze maar een beetje in huis te verstoffen. En nemen ze ook nog eens veel ruimte in ook!

Opgeruimd gevoel 
Het voelde goed om de spullen door mijn handen te laten gaan. Om zo rustig te bepalen of we ze nog nodig hebben of willen bewaren. En om eerlijk te zijn tegelijkertijd ook handig, want vorig jaar heb ik tijdens mijn nesteldrang alles zo ‘goed’ opgeruimd, dat ik na de zwangerschap niets meer kon terugvinden…
Dus kom ik nu weer van alles tegen en geeft het uitzoeken van deze spullen weer een opgeruimd gevoel. Niet alleen in huis, maar ook in mijn hoofd. Want een huis zonder teveel rommeltjes zorgt nou eenmaal voor rust.

Bewustwording
Naast dat ik het fijn vind om in een opgeruimd huis te wonen, maakt het me meteen ook bewust van alle spullen die ik heb verzameld. Tuurlijk zaten er spullen bij die ik al jaren had, maar was het nou echt nodig om tig verschillende soorten van een bepaald item te verzamelen? Ik weet het niet. Ik denk het niet. Ik houd er natuurlijk nog steeds van om in huis vaak te wisselen met de spullen die ik heb en om af en toe iets nieuws te kopen. Maar…  deze ervaring zorgt er wel voor dat ik bewuster koop. Nieuwe aankopen moeten nu een strengere keuring door!

Ik ben erg benieuwd of jullie ook eens zo’n opruimchallenge hebben gedaan of dat deze blog jullie misschien heeft geïnspireerd eentje te doen! Laat je het me weten?

▲▲▲
Inspiratie nodig voor je begint? Kijk eens op Instagram onder de hashtags #minsgame, #opruimchallenge, #declutter, #decluttering of #declutteryourlife. Voldoende voorbeelden om daarna geïnspireerd aan de slag te gaan. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *