Opgeruimd staat netjes!
Make-over van de wasruimte

JoséDIY, Interieur 2 Comments

Zoals jullie misschien hebben gelezen heb ik laatst een opruimchallenge gedaan. Nog niet gelezen? Lees dan nog snel even mijn blog over deze opruimchallenge. Ik heb door deze challenge heel wat opgeruimd in huis. 465 dingen om precies te zijn. Ondanks dat ik dus behoorlijk wat heb weggedaan, heb ik toch behoefte aan extra opbergruimte. Het is toch fijn als alles een beetje georganiseerd is opgeruimd in huis.

Wij hebben op de bovenste verdieping van ons huis geen zolder, maar wel een ruimte waar de ketel hangt en onze wasmachine en droger staan. In deze ruimte is verder alleen nog plaats voor een kleine stellingkast en een wasrek. De rest van de spullen hebben we opgeborgen in onze trapkast en in ons schuurtje. Ons schuurtje is helaas niet goed genoeg geïsoleerd (lees vochtig bij nat weer), waardoor ik daar niet alles wil stallen. Dus maakten we een plan om extra bergruimte te creëeren boven de wasmachine en droger.

Wasruimte vouwplank

Bij de Bauhaus kochten we een ophangsysteem en drie houten planken. Naast deze planken leek het me ideaal om wat extra vouwruimte te hebben voor de schone was. Dus kochten we ook een lange plank. We hebben alles bij de bouwmarkt op maat laten zagen, zodat Tim het thuis meteen kon installeren.

Opbergdozen Ikea

Omdat ik wil voorkomen dat de planken rommelig ogen, kocht ik fijne opbergbakken bij Ikea. Deze zijn niet alleen perfect qua formaat, maar zien er nog leuk uit ook! En opbergmanden met streepjes doen het ook altijd goed. Het oog wil ook wat toch?

Opbergblik

Dit opbergblik kreeg ik eens voor Sinterklaas. Leuk is ie hè? Perfect voor het opbergen van waszakjes!

Wasruimte wandplanken

Voor nu is dit eerst voldoende. Kom ik straks ruimte tekort, dan koop ik er nog wat opbergbakken bij. Ze zijn namelijk makkelijk te stapelen. Twee kleine opbergbakken passen precies tussen de planken.

Opbergdozen Ikea

Houten wasknijpers

Tijdens de opruimchallenge heb ik al onze krakkemikkige plastic wasknijpers vervangen door mooie houten. It’s all in the details! ; )

Wasruimte

Het klinkt misschien gek, maar ik word hier gewoon blij van. Nu ik met een kleintje vaker de was doe, kan ik er maar beter voor zorgen dat deze ruimte er een beetje leuk uitziet toch?

José

P.s. Achter deze deur staat de stellingkast die er niet zo mooi opgeruimd uitziet. Ach ik sta er toch met mijn rug naartoe. Heb ik ook geen last van deze #reallifemes…

Comments 2

  1. Post
    Author

    Bedankt voor je reactie! Het was een relatief kleine actie waar ik elke dag weer van profiteer. Dat zijn de betere klusjes! Ik heb ook nog meer van dit soort hoekjes op mijn wishlist staan. Groetjes José

  2. Ik snap heel goed dat je hier blij van wordt! Bij ons nog genoeg van dit soort hoekjes die ik heel graag onderhandel zou willen nemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *