Mini make-over: een ‘nieuwe’ slaapkamer

JoséInterieur Leave a Comment

Ook al vind ik het gebruik van een lambrisering van verf nog steeds heel erg leuk, ik was er in onze slaapkamer op uitgekeken. Tijd voor iets anders! Ja, het houdt nooit op. Herkennen jullie dat? Ik ging aan de slag met een moodboard waarop ik fijne sfeerbeelden en favoriete kleuren verzamelde. Een goed vertrekpunt voor het creëeren van een ‘nieuwe’ slaapkamer.

Helemaal nieuw werd de slaapkamer niet, want ik had nog genoeg spullen waar ik nog lang niet op was uitgekeken. Ook was ik mijn voornemen om bewuster nieuwe spullen aan te schaffen nog niet vergeten. Maar ik wilde wel een nieuw sfeertje aan de ruimte geven en daar hoorden een paar leuke nieuwe items bij.

Slaapkamer

De kleurkeuze
Bij de kleurkeuze voor de wand kwam ik steeds uit op een lichte tint. Diverse kleurstalen hebben op de slaapkamermuur gehangen. Ik vind het altijd fijn om te kijken wat het licht gedurende de dag met een kleur doet. Ik koos een lichte tint groen. Klinkt als een heel weloverwogen besluit toch? Nou ja, eenmaal in de bouwmarkt vond ik de gekozen groen toch niet mooi en besloot ik impulsief te gaan voor een andere kleur… Dominosteen van Gamma. Spannend! Met wat tips en spullen van mijn vader (hij is schilder) ging ik aan de slag. De last-minute kleurkeuze heeft gelukkig goed uitgepakt. Niet te donker, niet te licht. Én er zit een vleugje groen in! Nah… wat wil ik nog meer!

Slaapkamer lampje

Combinatie van oud en nieuw
Om de slaapkamer verder aan te kleden mixte ik dus een aantal spullen die ik al had met een paar leuke nieuwe items. Ook al doe ik over het algemeen heel lang met spullen, ik heb altijd een wensenlijstje van items die ik mooi vind. Dus is het extra leuk als je na lang dromen iets kunt afstrepen.

Zo had ik als groot fan van het merk ferm living het Mountain tops kussen in de kleur mint op het oog. Eigenlijk onderdeel van de kids collectie, maar hij past net zo goed op ons bed! Nu de winter er weer aan zit te komen, is het ook wel leuk om wat witte bergtoppen in huis terug te laten komen. Leuk weetje: het kussen is van 100% organisch katoen en wordt met de hand gedrukt! Ik heb hem gecombineerd met een kussen van grijs vilt. Het dekbedovertrek had ik al en matcht qua print leuk met het kussen.

Ferm living kussen

Nachtlampje

Simpel, maar zo mooi
Ik gebruik veel hout in huis vanwege het warme gevoel dat het me geeft. Vooral met een licht kleurenpalet vind ik het fijn om een beetje contrast toe te voegen met iets dat warmte uitstraalt, maar niet de fijne lichte sfeer verstoord. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuw lampje voor naast het bed stuitte ik op de Kobe tafellamp van It’s About Romi. Een goed voorbeeld van hoe mooi simpel design kan zijn. Ik vind de schakelaar ook zo leuk! De kleur van het hout past perfect bij het hoofdbord van underlayment.

Houten lampje

De liefde voor mint gaat verder
Om wat kleur in huis toe te voegen, gebruik ik vaak de kleur mint. Wat hou ik toch van deze subtiele kleur! Deze wilde ik dan ook graag wat meer in de slaapkamer terug laten komen. Bijvoorbeeld met het nieuwe kussen van ferm living, maar ook in andere accessoires. Zoals dit mooie opbergdoosje. Deze heeft al heel wat plekjes gehad in huis, maar is nu een perfecte ondergrond voor het houten lampje.

Alocasia Zebrina

Planten in de slaapkamer
Ik ben mijn groene vingers aan het ontwikkelen. Overal in huis staan stekjes. Zodra ze groot genoeg zijn geef ik ze weg aan vrienden en collega’s. Leuk om steeds meer gevoel voor planten te krijgen! Toen ik deze Alocasia Zebrina vorig jaar voor het eerst op tv zag, was ik meteen verkocht. Die gevlekte stelen zijn te gek en de hartvormige bladeren vind ik ook echt prachtig. Leuke combi! Ik kwam alleen de plant maar nergens tegen. Toen iemand mij er op wees dat je ze heel goed online kunt bestellen, heb ik dat gedaan. Best spannend om niet zelf de plant uit te kunnen zoeken, maar ik ontving gelukkig een mooi exemplaar!

Plantenstandaard

Muuto Float

Float
Onder het raam staat een smal wit bankje. Ooit gekocht als klein speeltafeltje voor Finn, maar eenmaal neergezet op de plek van bestemming bleek hij toch niet zo handig. Gelukkig is deze bijzetter ook leuk als extra stijlplek in de slaapkamer. Voor de aankleding kon ik nog een item van mijn wishlist strepen: de Muuto Float kaarsenstandaard. In vijf kleuren verkrijgbaar, maar ik koos (hoe kan het ook anders) de kleur mint! De kaarsenstandaard is van aluminium en daardoor makkelijk schoon te houden. Ook fijn!

Muuto Float kandelaar

Slaapkamer

Om de lange muur een beetje te breken heb ik een wandkleed opgehangen. Deze heb ik zelf geknoopt van grijs gemêleerd textielgaren. Erg leuk om te doen!

Macramé wandkleed

Een nieuw fris gevoel
Zo zie je maar weer dat er niet heel veel nodig is om een ruimte een nieuw fris gevoel te geven! Bij deze mini make-over heb ik alleen de kleur op de wand veranderd en de ruimte opnieuw aangekleed met accessoires. De nieuwe aanwinsten vond ik in de webshop van Flinders. Naast een mooie collectie accessoires is er nog veel meer leuks voor de slaapkamer in deze shop te vinden. Nieuwsgierig? Bekijk de collectie slaapkamermeubels.

Nachtlampje

Dat wordt weer heerlijk slapen in deze fijne ruimte. Ik denk dat ik vanavond iets eerder ons bedje ga opzoeken! Welterusten!

José

 

▲▲▲
Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Flinders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *