Kringloopgeluk

JoséInterieur Leave a Comment

Wie mijn blogs en posts op Instagram volgen, weten dat ik ontzettend fan ben van Scandinavisch design. De vormen, de materialen, de kleuren: zo mooi! Deze koop ik eigenlijk altijd nieuw, maar… ik vind het ook leuk om wat ‘ouds’ toe te voegen aan ons interieur. Deze mix van nieuw en oud in combinatie met persoonlijke spullen maakt een interieur eigen. In deze blog laat ik jullie mijn tweedehands vondsten zien die ik voor het gemak kringloopgelukjes noem, ook al komen ze niet allemaal van de kringloop.

Spijlenstoel

Groot geluk
Ik heb een zwak voor spijlenstoelen. Ik heb er dan ook al een aantal tweedehands verzameld. Mijn grootste geluk is deze mooie grote spijlenstoel. Deze heb ik voor maar slechts € 25,- (!) op de kop getikt via Marktplaats. Ik moest er wel een stukje voor rijden, maar dat vond ik geen probleem. Ik was van plan om deze zwart te verven, maar ik denk dat het toch een lichtere tint gaat worden. Voor nu staat ie nog even in z’n huidige staat in onze woonkamer. Hmmm… misschien een leuk klusje voor het voorjaar. Ik vind het altijd fijn om dat soort verfklusjes in de tuin te doen.

Spijlenstoelen eettafel

Liefde voor spijlenstoelen
Maar mijn liefde voor spijlenstoelen gaat verder. Zo heb ik aan de eetttafel drie stuks staan. De zwarte (links op de foto) was mijn eerste aanwinst en was eerst wit. De witte spijlenstoel vond ik samen met een tweede exemplaar (die nu op de slaapkamer staat) op nog geen vijf minuten rijden hiervandaan. Deze waren eerst donkergroen, maar heb ik dus wit geverfd. Ja ik weet het, dat had ik beter andersom kunnen doen haha. De combinatie met de draadstoelen van Pastoe vind ik prachtig.

Kinderstoel

De derde spijlenstoel is de kinderstoel van Finn. Deze heb ik voor een prikkie op de kop kunnen tikken en was nog zo goed als nieuw! De oorspronkelijke kleur hout paste helaas niet goed in ons interieur, dus kreeg deze ook een likje zwarte verf. Zo is het een stoere stoel geworden voor ons mannetje.

Vaasje

Contrast in het interieur
Voor een beetje contrast vind ik het leuk om een vleugje zwart aan het lichte kleurenpalet in huis toe te voegen. Dit zie je bij de eetkamerstoelen terug, maar ook in accessoires. Dit vaasje vond ik samen met een bloempot in de shop van Enter my attic. Daar zijn leuke tweedehands accessoires én meubels te vinden voor een mooie prijs. Neem er eens een kijkje!

Bloempot

Ik ben gek op grafische printjes en viel daarom ook meteen voor deze bloempot.

Melkkrukje

Plantenkrukje
Voordat Finn kon kruipen deed dit leuke melkkrukje dienst als plantenkrukje. Dit krukje kocht ik tweedehands van Lisanne van de Klift via Instagram. Waar IG al niet goed voor is! Ik heb het krukje afgelopen zomer ook vaak in de tuin gebruikt als bijzetter. En zie je die pentekening op de achtergrond? Dat is een vondst van mijn vader. Hij vond het tussen het afval in een oud kantoorpand waar hij aan het werk was. Zonde toch? Hij gaf het aan ons omdat het een tekening van de stad Groningen is: ons stadje!

Pentekening

En over ons stadje gesproken… Afgelopen week vond ik deze pentekening van de Martinitoren bij de kringloop. Als Groningse kon ik deze niet laten staan! De dame die hem aan me verkocht baalde dat ze hem zelf niet had gezien. Nu nog een nieuwe (en vooral schone) lijst en dan krijgt ie een mooie plek in huis.

Hi

Afgelopen zomer vond ik deze tweedehands schaarkapstok. Ik heb hem toen meteen lichter geschuurd, maar vervolgens is deze lang blijven liggen. Het kwam er gewoon niet van. Eind december hebben we hem dan eindelijk opgehangen. Ik ben er heel erg blij mee, want het hout geeft veel meer warmte aan onze hal. Meer foto’s vind je in het blog Hi! Kom binnen in onze hal!.

Stoel als nachtkastje

Stoel wordt nachtkastje
Naast ons bed doet deze spijlenstoel dienst als nachtkastje. Dit is een foto voor de mini make-over van de slaapkamer. Inmiddels staat de stoel aan de andere kant van het bed zodat mijn vriend ook zijn spullen ergens op kwijt kan.

Diy vaasjes

Vaasjes met spuitverf
Als een accessoire niet de juiste kleur heeft om goed in ons interieur te passen is dat voor mij geen reden om het niet mee naar huis te nemen. Dan spuit ik het item gewoon over met verf. Vaak gebruik ik hiervoor graffitiverf dat in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen is, dus ook in de kleur die ik op dat moment zoek. Zo heb ik dat ook gedaan bij twee glazen vaasjes die ik bij de kringloop in de buurt vond. Met een laagje verf krijgen ze een hele andere look en worden de vormen van het glaswerk goed zichtbaar. Meer over deze DIY lees je in mijn blog Geef je vaasjes een tweede leven!.

Schoolstoeltje met Nijntje

Schoolstoeltje uit 1982
Vlakbij ons huis zat tot voor kort LoodsG. Een loods vol tweedehands spullen. Daar vond ik dit leuke schoolstoeltje voor Finn. Leuk weetje: het stoeltje is gemaakt in mijn geboortejaar: 1982!

Voor Finn hebben we trouwens nog meer leuke tweedehands spullen gevonden of gekregen. Bijvoorbeeld de box, een loopkar met blokken en een mooie houten garage voor zijn verzameling auto’s. Vaak ziet houten speelgoed er nog zo mooi uit. Leuk om dat weer een nieuw leven te geven. Ik speur daarom gewoon door. Op zoek naar nog meer kringloopgeluk!

José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *