Hotspots in Groningen

JoséReizen Leave a Comment

This one is for the Dutchies! Curious about Groningen? Let me know and I will translate it for you!

Onlangs schreef ik voor Stek Magazine een blog op hotspots in Groningen. Ik heb daar zoveel leuke reacties op ontvangen, dat ik het bericht ook hier wil delen. Dus, wie zin heeft om binnenkort een stedentrip naar het mooie Groningen te doen, kan hier vast lezen wat leuk is op interieurgebied!

De stad kent een lange, roerige geschiedenis wat is terug te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Maar ook is er de meest vernieuwende architectuur te vinden. De stad heeft een gezellige compacte binnenstad met vele terrassen en leuke winkels. Het winkelaanbod is divers, met voor ieder wat wils. Voor de interieurliefhebbers lichten we een aantal hotspots op het gebied van interieur en lifestyle uit die zeker een bezoekje waard zijn.

IMG_9319 copy

We beginnen bij FOLK conceptstore waar je een prachtige mix van design, interieur, kleding, food en papierwaren kunt vinden. De Scandinavische sfeer en de mooie producten zorgen ervoor dat je bijna nooit met lege handen de deur uit loopt!

IMG_6338

In dezelfde straat zit Het Binnenste Buiten. Een winkel boordevol oude, nieuwe, originele meubelen, uit India, China, Tibet Mongolië, Indonesië en andere landen. Je kunt er terecht voor decoratie-, gebruiks- en kadoartikelen Allemaal handwaardig gemaakt.

IMG_9323 copy

Voor diverse designproducten kun je terecht bij NUL50 in de Brugstraat.

IMG_9320 copy

Uitzicht op Hoge der Aa, één van de mooiste plekjes in Groningen. Met mooi weer kun je hier heerlijk zitten op één van de terrassen.

IMG_9321 copy

Bij Opgeweckt Noord kun je terecht voor lekkere (onverpakte) producten zoals zuivel, fruit, groenten, brood, pasta, zaden, pitten en granen. Je bepaalt zelf de hoeveelheid die je koopt. Ideaal voor recepten waarbij je maar één eetlepel van iets nodig hebt. Je kunt je eigen verpakkingsmateriaal meenemen of deze aanschaffen in de winkel bij je eerste aankoop. Een mooi concept in een mooi jasje!

image

Tijd voor lunch? Breng een bezoek aan Spijslokaal Pernikkel. Goed eerlijk eten voor ieder moment van de dag voor een leuke prijs. En ook nog eens in een heerlijk interieur.

image

Weer op de Vismarkt aangekomen kun je een bezoek brengen aan Laif & Nuver. Een prachtige winkel met een divers aanbod van woonaccessoires en meubelen.

IMG_9324 copy

Even verderop zit Wijsneus. Een leuke hippe kinderwinkel met kleding, knuffels, boeken, kaarten en kraamcadeaus.

IMG_9330 copy

De Oude Kijk in Het Jatstraat met vele gezellige koffiebars en leuke winkeltjes mag je eigenlijk niet overslaan!

IMG_9326 copy

Bestel een lekkere latte bij HOLTBAR concept store en shop meteen leuke accessoires voor in huis!

IMG_9331 copy

Even verderop zit De Stadsakker met allerlei spullen voor in je stadstuin of voor op je balkon.

IMG_9333 copy

Altijd leuke spulletjes bij Søstrene Grene aan de Grote Markt.

IMG_9335 copy

In de Oosterstraat zijn ook leuke woonwinkels te vinden, waaronder GROENiNG eco pop-up store met mooie duurzame producten.

Naast bovenstaande heeft Groningen nog veel meer te bieden. Uiteraard het reguliere winkelaanbod, maar naast de winkels is er op cultureel vlak genoeg te zien en beleven. Beklim bijvoorbeeld de Martinitoren voor een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek het Groninger Museum met haar wisselende tentoonstellingen. Of maak een leuke stadswandeling waarin een gids je meeneemt door delen van Groningen waar je anders niet zo snel komt. Met genoeg barretjes en restaurantjes is het er heerlijk vertoeven!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *