Hieperdepiep… feest! Finn 2 jaar!

JoséDIY, Interieur, Kids 2 Comments

Time flies when you are having fun! Ons lieve kleine mannetje heeft afgelopen 7 mei zijn 2e verjaardag gevierd. Of eigenlijk ook al op 6 mei, want toen vierden we het voor familie en vrienden. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet al ruim van tevoren met de voorbereidingen bezig was. Op Pinterest ben ik druk aan het pinnen geslagen en ook via Instagram zag ik leuke ideeën voorbijkomen. Met de opgedane inspiratie ging ik aan de slag. In deze blog laat ik de verjaardagsdecoratie en niet te vergeten de taart zien.

Vlaggenlijn van geboortekaartjes

DIY: Vlaggetjes van geboortekaartjes
Het geboortekaartje van Finn hebben we zelf ontworpen en daardoor ook zelf laten drukken. Hierdoor zaten we wel aan een te hoge oplage vast. Zonde? Nee hoor, want ik had andere plannen met de overgebleven voorraad. Ik heb voor zijn eerste verjaardag namelijk van de overgebleven kaartjes een vlaggenlijn gemaakt. De voorzijde en achterzijde van het kaartje leenden zich hier perfect voor. Met een snijmachine heb ik het papier op maat gesneden. Met een gaatjestang heb ik per vlaggetje twee gaatjes in de hoeken gemaakt en vervolgens heb ik met naald en draad alles aan elkaar geregen. Met als resultaat dat Finn zijn eigen gepersonaliseerde vlaggenlijn heeft. Hoe leuk is dat? Het papier is heel stevig waardoor de vlaggen mooi blijven en ik deze slinger dus ook dit jaar weer prima kon gebruiken!

Vlaggenlijn van geboortekaartjes

Aftelkalender MIEKinvorm

Aftellen maar!
Met deze aftelkalender van MIEKinvorm hebben we afgeteld naar 7 mei. Eigenlijk nu alleen nog leuk voor mij, maar als Finn wat ouder is, is het natuurlijk super om echt samen af te tellen! Op de achterzijde van het kaartje met het kadootje, staat de afbeelding van een koffer en daarmee is de kalender ook te gebruiken voor het aftellen naar een vakantie of een weekendje weg.

Aftelkalender MIEKinvorm

Vloeipapier MIEKinvorm

Feestelijk zwart
Naast alle boekjes en auto’s waarvan ik wist dat Finn die zou krijgen, heb ik nog twee kleinigheidjes bij Suussies gekocht. De kroon en de camera vond ik al zo lang zo leuk. En nu Finn afgelopen Koningsdag toch een papieren kroon op wilde, dacht ik, dit is mijn kans! Voor het inpakken gebruikte ik dit mooie zwarte papier dat door de glitters toch feestelijk is en plakte deze dicht met een feestelijke sticker. Ook het hip hip hooray kaartje vond ik bij MIEKinvorm. Uiteindelijk wilde Finn de kroon toch niet echt op. Tsja… dan maar gebruiken voor de styling. Volgend jaar een nieuwe poging! ; -)

Vloeipapier MIEKinvorm

Vloeipapier MIEKinvorm

Slinger MIEKinvorm

Hieperdepiep!
Naast de gepersonaliseerde slinger heb ik het huis versierd met nog een aantal slingers, waaronder deze met de tekst hieperdepiep. Het leuke van deze slinger is dat je de onderzijde kunt inknippen voor een speels effect. Op de achterzijde van de kaartjes staan hiervoor al patronen aangegeven. Je kunt zelf kiezen welke vorm je voor welk kaartje aanhoudt. Als groot fan van washitape (jaja, nog steeds) heb ik de slingers opgehangen met een tape met een sterrenprint.

Slinger MIEKinvorm

De slinger zit verpakt in een zakje waar je hem dus ook weer goed in kunt bewaren voor een volgende verjaardag.

Slinger MIEKinvorm

Slinger MIEKinvorm

Verjaardagstaart

Mmmm… taart!
Bij een feestje hoort natuurlijk taart! Omdat de taart van vorig jaar zo’n succes was, hebben we (lees: Tim) deze dit jaar weer gemaakt. Een layerd lemon cake van een recept dat ik tegenkwam op Pinterest. Ik zal er binnenkort eens een blog aan wijden, want deze wil ik jullie eigenlijk niet onthouden. Zo lekker!

Voor de aankleding van de taart maakte ik een soort ‘spandoek’ van Nijntje met oom vliegenier. Een ontwerp dat we eigenlijk hebben gemaakt voor de traktatie voor op het kinderdagverblijf (daarover in een volgend blog meer), maar wat ik ook goed kon gebruiken voor de taart. Verder gebruikte ik nog wat (zelfgemaakte) feestelijke prikkers om de taarten op te leuken. Een beetje confetti op tafel en klaar!

Verjaardagstaart

Omdat we na het maken van deze taart erachter kwamen dat we het onderste gedeelte van de taartvorm niet makkelijk los konden krijgen zonder de taart te beschadigen, hebben we de tweede taart die ik zou maken maar laten zitten. De andere taart op de foto is dus helemaal zelf, eh… gekocht! Gelukkig doet appelkruimeltaart het altijd goed, maar ik vond het toch wel jammer. Note to self: een extra taartvorm kopen…

Kaarsjes uitblazen

Finn mocht uiteraard de kaarsjes uitblazen dit jaar! Samen met papa. De aftrap van een heerlijke verjaardag die we voornamelijk door het fijne weer ook in onze tuin hebben gevierd. Hier had ik een katoenen vlaggenlijn opgehangen die qua kleur mooi matchte met de rest van de decoratie. Het was zo leuk om het verschil te zien met vorig jaar. Finn genoot echt van de aandacht en gezelligheid van alle visite en praatte nog lang na over zijn feest!

José

Katoenen vlaggenlijn

▲▲▲
Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met MIEKinvorm. Opgeleid als grafisch vormgever en styliste ontwerpt Annemiek van der Hoek huisstijlen, producten en kaarten in opdracht. Na een persoonlijke ontwerpchallenge is dit uiteindelijk uitgegroeid tot een collectie van producten met quotes en illustraties waar je blij van wordt, om kunt (glim)lachen of die je raken. Zo heeft MIEKinvorm nu ook een hele leuke zomercollectie. Tof hè, dat een persoonlijke uitdaging tot zoiets moois kan leiden. Heel inspirerend vind ik het!

Shoppen met korting
Wat leuks gezien in de shop van MIEKinvorm? Dan heb ik goed nieuws, ik mag 15% korting weggeven! Gebruik hiervoor de code miek-fridayfeeling. Deze code is geldig t/m 31 mei.


Samenwerkingen ga ik alleen aan met merken en bedrijven die bij me passen en waar ik ‘that Friday feeling’ van krijg. Ze bevatten dan ook een eerlijke review. Lijkt het je ook leuk om samen te werken? Neem dan contact met mij op!

Jarige jop Finn

Comments 2

 1. Gefeliciteerd! Wat ziet het er allemaal mooi uit. Ik ben verliefd op je taartenstandaard. Waar heb je die gekocht?

  1. Post
   Author

   Hoi Elke,

   Bedankt voor je lieve reactie! En excuus voor mijn wat late antwoord. Ik had ook een instant crush op de taartenstandaard toen ik hem voor het eerst zag. Het is de Vitra High Tray en ik kocht hem online bij Hudson’s Bay. Fijne dag!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *