Hi! Kom binnen in onze hal!

JoséInterieur Leave a Comment

Op dit moment ben ik van de laatste vakantiedagen aan het genieten. Ik had de mazzel dat ik twee weken vrij kon nemen! Heerlijk! Even lekker bijtanken, in huis rommelen en heel veel met ons kleine mannetje knuffelen. Ik moet straks echt even afkicken ben ik bang. Ook hadden we deze weken wat tijd vrij voor klusjes die al lang op de to-do-list stonden. Zo ook de hal beneden. Wat we in de hal hebben veranderd lees je in deze blog!

Instant crush
Toen ik in mijn eerste huisje trok kocht ik een grijze kapstok (de LOGGA) van IKEA. Sindsdien verhuisde deze met me mee. Op zich een handig ding, want je kunt er veel jassen op kwijt, maar ondanks dat was ik er behoorlijk op uitgekeken. Ik wilde graag iets van hout aan de gang toevoegen zodat de hal qua sfeer ook wat meer bij de rest van ons huis past. Afgelopen juni (ja je leest het goed: juni…) kwam ik een oude houten schaarkapstok op Marktplaats tegen. Ik had een instant crush op dat ding. Na onze vakantie ontving ik hem via de post en heb ik hem goed opgeschuurd om de kleur wat lichter te krijgen. Klaar om opgehangen te worden! Het kwam er alleen niet van. Tot een paar weken geleden mijn vader ons kwam helpen met de muur van de hal en ook de kapstok heeft opgehangen. Wheehoo!

Vintage schaarkapstok

Rust en ruimte
Genoeg haakjes, maar als je ze allemaal gebruikt zie je het mooie van de kapstok niet meer. Daarom hangen er nu alleen jassen die we vaak gebruiken. En dat vind ik juist fijn. Voorheen hingen zowat al onze jassen in de hal. Dat stond niet alleen rommelig, maar het nam ook veel ruimte in. Sjaals, mutsen en handschoenen zijn opgeborgen in een rieten tas die aan de verwarming hangt. Nu er maar een paar jassen hangen oogt de hal veel rustiger en ook lichter.

Mini make-over gang

Weg krabmuur
Op de witte muur in de hal zat eerst glasvlies behang. Op zich prima, alleen gebruikte onze rode kater Dex dit als krabpaal… ondanks dat er een echte krabpaal in de gang staat (niet op de foto te zien). Een doorn in het oog! Het werd ook steeds erger, dus heeft mijn vader de wand aangepakt en weer netjes en strak gemaakt. Mijn dank is groot paps! Er valt nu niets meer te krabben! Ik blij, Dex wat minder haha…

Wandplank met favorieten
Door het aanpakken van de wand konden we ook wat anders ophangen. De gaatjes van het smalle witte plankje dat er eerst hing waren nu immers ook netjes weggewerkt. Tijd voor iets nieuws! Ik had hier al lang iets voor in gedachten natuurlijk. Toen ik de eerste foto’s van de YPPERLIG-collectie van IKEA in samenwerking met HAY zag viel ik meteen voor de wandplank. Nog voor de collectie in de winkel lag, vond ik de wandplank in het magazijn van IKEA Groningen. Vervolgens heeft deze bijna drie maanden in de doos gewacht tot ie werd opgehangen. Het werd uiteindelijk een klusje voor de kerstvakantie. Eerste kerstdag kreeg het rek een plekje en heb ik hem meteen kerstig gestyled. Inmiddels heb ik de kerstversiering weer weggehaald en pronken er favoriete spullen, waaronder favoriete kaarten en foto’s in het rek.

Ypperlig wandrek

Bijzondere herinneringen
Één van mijn favoriete foto’s is de foto die in de laatste periode van mijn zwangerschap is genomen door Johan Bosma van Fotostijl. Hij heeft ons zo mooi vastgelegd! Helemaal in de sfeer die we voor ogen hadden en die bij ons past. En extra bijzonder omdat we bijna nooit met ons drietjes op de foto staan. Daarom hebben we een jaar later nog zo’n shoot gedaan op dezelfde locatie. Opnieuw met alleen maar prachtige foto’s, waaronder deze van Finn! ♡

Ypperlig wandrek

Een kijkje vanuit de hal naar de eethoek. En jaaa, daar zie je alvast een sneak peek van onze nieuwe eettafel. Daarover later meer!

IXXI van eigen foto's

Fotowand krijgt update
Bijna een jaar geleden stelde ik een IXXI samen van veelal eigen foto’s. Zo leuk dat dat kan! Omdat ik zelf niet zo van de fotolijstjes ben, vind ik een IXXI een leuk alternatief om toch foto’s in huis terug te laten komen. De IXXI kreeg een plek bij de trap. Nu we toch met deze ruimte bezig waren, vond ik het ook tijd voor een update van de collage. Naast babyfoto’s wilde ik ook graag wat foto’s van een wat oudere Finn in de collage terug laten komen. Het fijne is dat je een nabestelling kunt plaatsen waardoor je niet het gehele systeem opnieuw hoeft aan te schaffen, maar alleen fotokaarten ontvangt. Top! Zo kun je mixen met oude en nieuwe foto’s. Ik bestelde er zes van de laatste shoot met Fotostijl en plaatste er drie in de collage. De andere drie fotokaarten hebben een andere plek in huis gekregen.

IXXI van eigen foto's

De prachtige foto van ons drietjes is ook door Fotostijl geschoten! ♡

Overzicht hal

Kist? Welke kist?
Een kijkje in de gang vanaf de voordeur. Je kunt zo goed zien dat het gebruik van hout warmte toevoegd aan de hal. Erg blij mee! Bij de lange witte wand staat ook iets wat ik niet vaak op de foto zet: de zwarte kist met daarin een DJ-balie. Met een DJ als partner zijn dit soort (grote) spullen in huis te vinden. Het meeste staat boven op het kantoor van Tim, maar deze kist is wel erg zwaar om steeds twee trappen op en af te sjouwen. Omdat we er beneden geen andere plek voor hebben staat de kist in de gang. Ik probeer er maar het beste van te maken en leg er soms een kussen of een stapel tijdschriften op om het een beetje op te leuken. De rest van de tijd doe ik gewoon alsof de kist er niet staat… ;-)

Hi

Hi!
Misschien zag je het al op de vorige foto. De laatste toevoeging aan de hal heb ik vanmiddag gemaakt. Een wandhanger van het woord ‘hi’. Ik vond het een leuke speelse toevoeging en het is zo ook leuk binnenkomen voor bezoek (en niet te vergeten onszelf) toch?!

X José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *