Gevonden: De perfecte eettafel

JoséInterieur 3 Comments

Kennen jullie dat? Op zich tevreden met een meubelstuk, maar toch op zoek naar iets anders? Omdat het je niet meer dat wow-gevoel geeft? Maar dat je vervolgens niet hét meubelstuk kunt vinden? Dat had ik ook. Met onze eettafel. In deze blog vertel ik meer over mijn zoektocht naar de perfecte eettafel.

Spijlenstoelen eettafel

Hoe het allemaal begon
Voordat deze zoektocht begon was ik heel blij met onze witte tafel. Deze kocht ik bijna tien jaar geleden toen ik verhuisde naar een wat groter appartement. De vorm, het materiaal: ik vond hem helemaal leuk! Drie jaar later moest en zou hij ook mee naar dit huis en was ik opgelucht dat de tafel (wel krapjes) in de ruimte grenzend aan de keuken paste. Ik heb er jaren veel plezier van gehad, tot ik langzamerhand begon te dromen over iets anders. De reden? Ik was een beetje uitgekeken op het model en hij bleek toch wat te groot. Ik plaatste er andere stoelen aan om het op te leuken, maar was toch niet helemaal tevreden.

De komst van Finn betekende voor ons ook dat we dagelijks aan de eettafel gingen eten (en niet meer op de bank voor de tv…. yep, guilty!). Daarmee ontdekten we dat het echt fijner zou zijn als we iets meer ruimte rondom de tafel zouden hebben. En zo werd het dromen nog meer aangewakkerd en kreeg de zoektocht wat meer urgentie.

Wensenlijstje
De nieuwe tafel moest qua formaat dus wat kleiner zijn, maar ook weer niet zo klein dat ik er niets op kwijt kon. Ik wilde natuurlijk geen stylingplek inleveren… ; -) Daarnaast moest er plek zijn voor al onze eetstoelen. Ook wilde ik wat anders dan wit. Het liefst iets dat wat meer warmte aan de ruimte zou geven, bijvoorbeeld hout. Een volledig houten tafel vond ik niet mooi matchen met de vloer, maar een houten blad met witte of zwarte poten leek me wel wat.

Rond of toch maar rechthoekig?
Toen de vorm nog. Ik heb al jaren een liefde voor ronde eettafels. Prachtig vind ik ze. Ik heb dan ook intussen heel wat ronde tafels gepind op mijn Pinterest-account. Het leek me zo te gek voor bij ons! Ik twijfelde alleen of de vorm wel in de ruimte zou passen. Na een test met een tafel van IKEA bleek het niet handig voor deze ruimte. Jammer! Dus ging de zoektocht verder naar een rechthoekige tafel. Toch kon ik het idee van een ronde eettafel niet loslaten en hebben we twee zomers geleden een ronde tuintafel laten maken. In mijn blog over onze nieuwe loungeset is deze te zien.

Gevonden!
Urenlang zocht ik online naar de perfecte tafel. Als ik iets moois zag paste deze vaak niet qua formaat of viel hij buiten ons budget. Dus zocht ik verder. Tot mijn oog tijdens mijn opruimchallenge viel op een artikel in een oud interieurmagazine. Het artikel ging over het Franse merk Tiptoe. Dit merk had losse tafelpoten met een industriële uitstraling in de collectie. Ik was meteen verliefd. En dat gevoel moet ik hebben. Ik nam een kijkje in hun shop en bewaarde wat foto’s. Nu moest ik nog een tafelblad vinden. Ik kwam al snel uit bij eentje van onbehandeld eiken van het merk Woood. Verkrijgbaar in een formaat dat net wat kleiner was dan de witte tafel, maar niet té klein. Ik legde het idee voor aan vriendlief. Na een tijdje (duurt altijd even ; -) ), was ook hij enthousiast en plaatste ik de bestelling. Vlak voor de kerstvakantie was alles binnen, dus konden we in de vakantie aan de slag.

Tiptoe poten en tafelblad

Ik koos voor vier poten in mat (wolken) wit. De poten kunnen heel eenvoudig worden bevestigd aan tafelbladen met verschillende diktes en vormen. Handig!

Tiptoe poten en tafelblad

Ik viel voor de industriële uitstraling van de poten. Ze zijn stoer en sierlijk tegelijk.

Tiptoe eettafel

Hierboven zie je het resultaat van de combinatie. De ranke poten en de dikte van het blad houden het geheel luchtig en het formaat van het blad zorgt voor net wat meer ruimte. Alle stoelen passen er nog goed aan en het hout geeft wat meer warmte aan deze hoek. Check, check, check en check!

Eettafel met pastoe

Mijn draadstoel van Pastoe staat ook prachtig in combinatie met het eiken. Het oogt een stuk minder kil dan de combinatie met wit.

Detail eettafel

Ook niet onbelangrijk: ik heb nog voldoende ruimte om mooie spulletjes uit te stallen! Aangezien we geen vensterbank hebben, was dat voor mij een must.

Detail eettafel

Fijne combi, dat hout met wit staal.

Detail eettafel

De houten lijst kleurt mooi met het nieuwe tafelblad. Wat hou ik toch van het gebruik van hout in huis!

Detail eettafel

Het tafelblad was nog onbehandeld en daardoor kwetsbaar voor vlekken en kringen. Om hem mooi te houden heb ik het blad eerst behandeld met beits. Ik koos voor Rambo pantserlak interieur in transparant mat. Na twee keer lakken is het blad goed beschermd zonder dat het mooie matte van het hout weg is. Precies wat ik wilde!

Eettafel

Voor mij is dit nu de perfecte eettafel. En mochten we in de komende jaren verhuizen naar een groter huis? Dan verhuist deze gewoon mee! Blijkt het blad dan te klein? Geen probleem, de poten kunnen zo weer losgeschroefd en aan een ander blad worden bevestigd. Zelfs een ronde! Perfect toch?

José

Tiptoe poten en tafelblad

P.S. Onder het motto ‘Safety first’ hebben we nu deze hoekbeschermers op de hoeken bevestigd. Finn racete steeds rakelings langs de scherpe hoeken, doodeng! Gelukkig hebben deze dingen dezelfde kleur als de poten wat het gelukkig een beetje minder lelijk maakt haha!

▲▲▲
Deze blog is niet gesponsord. Ik ben gewoon heel erg enthousiast over Tiptoe! Naast deze poten die ook perfect zijn voor een bureau of sidetable, hebben ze ook een kleinere variant voor het samenstellen van een salontafel of bankje. Ook hebben ze leuke plankendragers die je ook weer kunt combineren met de poten. En dat alles in diverse kleuren. Mogelijkheden genoeg voor het samenstellen van een meubel dat net even wat anders dan anders is!

Comments 3

  1. Echt mooie tafel! Welke afmetingen heeft je tafel? Vooral ook dikte van belang… Zou anders misschien krom trekken volgens houthandelaar? Massief tafelblad echter niet zo goedkoop hé ?

  2. Post
    Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *