Een kijkje in de babykamer

JoséInterieur, Kids Leave a Comment

Kijkje in de babykamer nursery

Afgelopen voorjaar ontdekten we dat we er een kleintje bij krijgen. Wat een fijn nieuws was dat zeg! Voorbereidingen volgden, waaronder plannen maken voor de babykamer. Zo leuk om te doen! Inmiddels is de babykamer helemaal klaar en is het wachten op de kleine. En nu ik toch aan het wachten ben deel ik het resultaat hier graag met jullie!

Naast onze slaapkamer hadden we nog een lange smalle slaapkamer ‘vrij’. Dit zou de babykamer worden. We hadden deze kamer in gebruik als kleding-/opbergkamer. Met twee grote kledingkasten en nog twee kleinere kastjes. Bij gebrek aan een zolder bergden we hier wat spullen. Daarnaast was er in de hoek bij het raam nog ruimte voor mijn bureautje. Nu moest dus alles plaatsmaken.

Schuiven met spullen

Dat betekende opruimen, (nog meer) ontspullen, dingen ergens anders opbergen, etc. We hebben het geluk dat we een vrij ruime slaapkamer hebben. Een kledingkast kon hier dan ook makkelijk worden geplaatst. We gebruikten hiervoor een deel van Tim z’n kast en kochten er een nieuw stuk bij voor mij zodat het qua afmeting perfect tegen de muur paste. Het andere deel bleef op de babykamer. We hadden geen ruimte meer voor mijn kledingkast, dus die verkocht ik via Marktplaats, net als mijn bureau. De andere kastjes kregen een nieuwe bestemming in huis. En daar was de ruimte! Het aankleden en inrichten kon beginnen.

Moodboard

Om een mooi uitgangspunt te hebben voor de inrichting van de ruimte maakte ik een moodboard. Hierop verzamelde ik inspiratiebeelden met daarbij accessoires in kleuren en materialen die ik mooi vond. Op deze wijze kon ik Tim het sfeertje laten zien dat ik in m’n hoofd had. Bovendien kon ik zo heel goed zien of bepaalde spullen mooi bij elkaar zouden passen. Omdat het geslacht nog een verrassing voor ons was, wilde ik neutrale kleuren gebruiken die ik later eventueel nog zou kunnen aanvullen met een andere kleur.

Kijkje in de babykamer nursery

Muurkleur kiezen

De vloer was in een prima staat en een mooie basis voor de ruimte. Nu nog beslissen welke kleuren ik wilde gebruiken voor op de wand(en). Door kleurstalen op diverse plekken in de kamer te hangen kon ik goed zien wat het licht gedurende de dag met de kleuren deed. Zo kwam ik erachter dat één van m’n favoriete kleuren wel mooi op de linker wand uit kwam, maar helemaal niet op de rechterzijde. En meer kleurstaaltjes volgden…

Champagne!
Uiteindelijk viel de keuze op de kleur Champagne die ik bij Gamma in een Histor verf heb laten mengen. Ook wel heel toepasselijk met 1 januari als uitgerekende datum. Ik koos ervoor om de lange wand rechts en het gedeelte naast de deur in z’n geheel die kleur te geven. De wand links kreeg een lambrisering in dezelfde tint.

Kijkje in de babykamer nursery

Inrichten maar!

Nu de basis klaar was, kon het inrichten beginnen. Omdat het een smalle ruimte is plaatste ik de meubelen langs de wanden. Gelukkig is de kamer wel vrij lang waardoor alles wat je nodig hebt prima in de ruimte past. We hebben diverse items hergebruikt. Zo kregen het ledikant, de schommelstoel en de commode (een IKEA hack) van Finn hier een plek en gebruikten we dus een deel van de oude kast van Tim. Het stalen wandkastje kocht ik nieuw en spoot ik grijs met spuitverf.

Kijkje in de babykamer nursery

Kijkje in de babykamer nursery

Ook het Ypperlig wandrek dat ik op mijn bureau had staan kreeg een plek aan de wand.

Kijkje in de babykamer nursery

Een mix van oude en nieuwe accessoires

Voor het maken van m’n moodboard had ik al een wensenlijstje van accessoires samengesteld. Deze heb ik aangevuld met ‘oude’ spullen van Finn die ik nog steeds mooi vond en graag wilde hergebruiken. Zo leuk om alles dan eindelijk een mooi plekje te kunnen geven. De IKEA PS wandkast had ik al een hele tijd nog in de doos in huis staan en kon ik nu ook eindelijk een plek geven. Een perfecte kast voor het uitstallen van accessoires en speelgoed dat gezien mag worden!

Fijn zonnig sfeertje

Door het kleurenpalet, het gebruik van licht hout en het vele licht dat naar binnenstroomt (zelfs op de donkere grauwe dag dat ik deze foto’s maakte) hangt in deze ruimte een fijn zonnig sfeertje. Heerlijk! Voor het slaapje overdag komt er straks nog nieuwe raambekleding, waarschijnlijk wit houten jaloezieën met een grijze ladderband. De sfeer is lekker rustig, zonder teveel prikkels, ideaal voor de baby om lekker te kunnen slapen. Al slaapt de baby eerst nog gezellig een tijdje naast mij. ;)

Kijkje in de babykamer nursery

Kijkje in de babykamer nursery

Kom maar kleintje!

We zijn erg blij met het resultaat en kunnen niet wachten om hier lekker met de baby te kunnen zijn. Dus kom maar door kleintje!

Kijkje in de babykamer nursery

Kijkje in de babykamer nursery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *