Een FENCY speelhoek in de woonkamer

JoséDIY, Interieur, Kids 2 Comments

Een speelhoek in de woonkamer. Een wens die ik al lang had, maar waarbij ik het maar niet wist hoe ik het moest aanpakken. Genoeg ideeën, genoeg inspiratie, maar niets dat geschikt was voor onze woonkamer. Want een vierkante woonkamer geeft mij toch wat minder mogelijkheden om verschillende hoekjes te creëren. Daarnaast was ik op zoek naar iets dat mooi zou blenden in ons interieur. En het is gelukt! Benieuwd hoe het is geworden? In deze blog laat ik je zien wat ik ervan heb gemaakt.

Door de indeling van onze woonkamer was er niet veel keuze in een plek voor de speelhoek. Tussen de keuken en het tv-meubel hadden we een stuk muur ‘over’. Hier heeft ook de box gestaan en stond nu wat los speelgoed van Finn. Hier zou de speelhoek moeten komen. Toch vond ik het lastig om iets te bedenken dat zou passen bij de rest in de ruimte en waarmee het allemaal niet te vol en te druk zou worden. Uiteindelijk ben ik toch iets tegengekomen dat helemaal aan mijn wensen voldeed. Ik kon aan de slag!

Voor make-over speelhoek

Op de foto hierboven is te zien hoe de plek er eerst uitzag. Het speelgoed stond los bij elkaar en werd ‘s avonds na het spelen weer netjes aan de kant geschoven. Een beetje kaal en vooral ook een beetje erg ongezellig.

Eerst een nieuw kleurtje
Ik ben begonnen met het verven van de muur. Deze had een wat donkerdere kleur grijs. Ik dacht destijds dat ik niet snel uitgekeken zou zijn op deze kleur, maar ik had het mis. Ik kon er maar niet aan wennen, vond het toch net wat te donker. Omdat ik toch deze hoek wilde aanpakken besloot ik de muur ook meteen mee te nemen. Ondanks dat de verf en nog maar amper een jaar op zat. Ik koos voor de kleur Dominosteen van Gamma waar ik groot fan van ben sinds ik deze voor de slaapkamer heb gebruikt.

Speelhoek voor

Staand spelen
Omdat Finn ook vaak staand speelt (meestal voor de bank) wilde ik graag een tafel in deze hoek. Een vierkant tafeltje met stoeltjes vond ik hier niet mooi staan, dus zijn Tim en ik aan de slag gegaan met een DIY van Tanja van Hoogdalem. Het resultaat: een bankje van hout dat precies tussen de wand van de keuken en het tv-meubel past. Ik lakte dit bankje in dezelfde kleur als de wand. Maar hiermee was de speelhoek nog niet af!

Fan van staal
Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik in huis diverse items van metaal of staal met een poedercoating heb staan. Tijdschriftenrekken, draadstoelen, een salontafel en niet te vergeten mijn witte kast van String Furniture. Ik vind het leuk om dit ‘harde’ materiaal te combineren met materialen met een zachte uitstraling zoals bijvoorbeeld hout. Het leuke is dat bij het item dat ik op het oog had voor de speelhoek, juist die twee elementen zijn gecombineerd. Ik heb het over de FENCY van Tolhuijs Design. Niet alleen leuk als wandrek voor in de woonkamer of bij je werkplek, maar ook ontzettend leuk voor in de speelhoek of op de kinderkamer. Dat moest ‘m worden!

Speelhoek

New Roomie
Ik koos voor de FENCY package Roomie in de kleur wit. Bij dit pakket horen drie palletplankjes en een plankje van plexiglas. Zowel het rek als de plankjes zijn heel gemakkelijk te bevestigen. Voor het rek bevestig je twee haken in de wand waaraan je het rek kunt ophangen. En is daardoor ook makkelijk van hoogte te wisselen. De plankjes hebben ook twee haakjes en kunnen daarmee in een handomdraai aan het rek bevestigd worden. Je kunt hierdoor zelf kiezen welke opstelling je wilt. En makkelijk snel wisselen als je het rek anders wilt indelen. Ideaal!

Speelhoek

Details speelhoek

FENCY hekwerk
Misschien komt de vorm van het rek jullie wel bekend voor. Je kunt het eigenlijk ook wel uit de naam afleiden; het is afval van een hekkenfabrikant dat Tolhuijs Design in deze vorm een nieuw leven geeft. Daar houd ik nou van! Het staal heeft in een sociale werkplaats een mooi formaat en een poedercoating gekregen. Met keuze uit verschillende soorten kleuren, plankjes (ook hergebruikt materiaal), haken en magneten kun je het rek helemaal naar eigen smaak samenstellen.

Details wandrek FENCY

Speelhoek in woonkamer

Door het luchtige karakter van het rek oogt het geheel niet te zwaar. De speelhoek is nu onderdeel van de woonkamer en past qua sfeer bij de rest van het interieur. Dit zorgt voor rust en balans, wat ik heel belangrijk vind voor in huis.

Speelhoek met FENCY

Er is nog zat plek op het rek om deze verder aan te kleden met haakjes en magneten. Hier ga ik nog mee aan de slag. Misschien hangt hier straks wel het eerste Moederdagknutselwerk te pronken!

Finn in speelhoek

Toen Finn deze hoek zag begon hij er meteen al lekker te spelen. Hij zei steeds dat hij het ‘een mooie muur’ vond. Nou, daarmee is mijn missie geslaagd! Laat het speelplezier maar beginnen!

José
▲▲▲
Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Tolhuijs Design. Naast de toffe FENCY produceert Tolhuijs Design diverse andere mooie producten. Denk aan lampen, tafels en diverse accessoires. Het leuke is dat, net als bij de FENCY, hiervoor restmateriaal wordt gebruikt. Zo krijgt het materiaal een nieuw leven én geeft het de producten een moderne en speelse uitstraling. Design with a story dus! Win-win wat mij betreft! Neem vooral eens een kijkje in de collectie of op hun inspirerende feed op Instagram!


Samenwerkingen ga ik alleen aan met merken en bedrijven die bij me passen en waar ik ‘that Friday feeling’ van krijg. Ze bevatten dan ook een eerlijke review. Lijkt het je ook leuk om samen te werken? Neem dan contact met mij op!

Close-up Monstera bij speelhoek

Comments 2

 1. Hoi José,

  Wat is het speelhoekje van Finn superleuk geworden zeg! Volop inspiratie voor de speelhoek van onze 2 jongens. Op de foto (ook op Instagram) zie ik steeds die mooie blankenhouten stapelpuzzel met vormen. Ik vroeg me af van welk merk deze is. Ik heb al flink gegoogeld (niet mijn grootste kwaliteit) maar vinden doe ik deze niet. Vandaar dit berichtje aan jou.

  Ik hoop van je te horen en kijk uit naar je reactie, waarvoor alvast dank!

  Zonnige groet,

  Laura

  PS Ik heb geprobeerd een reactie te sturen via ‘contact’, maar daar krijg ik de melding ‘Het is niet gelukt het bericht te versturen. Probeer het later nog een keer of neem op een andere manier contact op.’

  1. Post
   Author

   Hoi Laura,

   Excuses voor mijn late reactie. Ik heb een blogpauze gehad, maar ben er nu weer! Bedankt voor je complimenten! De stapelpuzzel is van Wooden Story. Het is gemaakt van prachtig FSC hout en vrij van schadelijke stoffen. Hij zorgt hier in huis voor veel speelplezier! Hij is onder andere te koop bij Ziloen.nl, een webshop vol leuks! Succes!

   Groeten José

   P.S. Bedankt voor het doorgeven van de error met het contactformulier. Hij doet het nu weer! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *