DIY: Paint it black

JoséDIY, Planten en tuin 4 Comments

Als je naar het weer van de laatste dagen kijkt, lijkt de timing van deze post een beetje gek. Toch wil ik dit met jullie delen. Vooral omdat ik ondanks de voorspellingen toch nog hoop op een fijne nazomer! Waarin ik nog heerlijk in de tuin van het weer kan genieten. Misschien ijdele hoop, maar toch. Dus hier komt ie. Één van de dingen die op mijn wishlist van dit jaar stond was een nieuwe tuinset. De steigerhouten tafel hadden we vorig jaar al vervangen door een mooie ronde met zwart stalen poten. Nu was het tijd voor de bank. De oude bank had zijn beste tijd gehad en zat vol splinters. Niet echt veilig met een kleintje. Dus ik ging op zoek!

Die zoektocht bleek niet zo makkelijk. Alle banken die ik mooi vond waren veel te duur. En banken die betaalbaar waren, vond vriendlief niet mooi. En dat is natuurlijk wel belangrijk! Op de sale wachten was geen optie, want ik was inmiddels ongeduldig geworden… Ik kreeg het idee om een aantal onderdelen van de ÄPPLARÖ serie van Ikea te kopen en zelf zwart te beitsen.

IMG_0342

Deze serie bestaat uit diverse items. Ik kocht drie tuinstoelen en een tafel die ook als hocker gebruikt kan worden. Met fijn schuurpapier schuurde ik de stoelen lichtjes op. Daarna heb ik de stoelen ontvet en afgenomen met een doek.

IMG_0341

Om de tegels in de tuin te beschermen legde ik een groot kleed neer. Deze gebruik ik vaker wanneer ik iets ga verven. Ik ben namelijk nog niet zo goed in schilderen… (lees: druipers, overal druppen verf, etc….)

IMG_0340

Na de eerste laag liet ik de stoelen goed drogen. Twee dagen later bracht ik een tweede laag aan. Ook deze liet ik goed drogen. En toen kon het stylen beginnnen!

Ikea loungehoek zwart

De zitkussens zijn ook van Ikea en hadden we al voor de andere tuinbank. Het kwam dus goed uit dat deze perfect op deze nieuwe loungeset passen. Zo kon ik ze mooi hergebruiken, opgeleukt met een paar andere kussens.

Ronde tuintafel

Nu de loungeset zwart is, past deze mooi bij de ronde tuintafel die we vorig jaar op maat hebben laten maken. Ik ben er nog steeds helemaal verliefd op!

Ikea loungeset zwart

De lage tafel van deze set gebruik ik niet alleen als tafel, maar ook als hocker om lekker onderuit gezakt te loungen of als extra zitplek.

Ikea loungeset zwart

Om deze hoek wat gezelliger te maken heb ik de schutting aangekleed met een macramé wandkleed en plantenhanger die ik zelf heb gemaakt. Hoe? Dat lees je hier en hier.

Dex

Onze photobomb Dex heeft er met deze loungeset weer een mooie schuilplaats bij.

En wat die nazomer betreft… doen jullie mee met een zonnedans?

Comments 4

 1. Hi José, ik wil graag hetzelfde doen met mijn Applaro tuinset maar vroeg me af welke verf je hiervoor gebruikt hebt?
  Alvast bedankt!
  Kim

  1. Hoi,

   Ik ben ook heel benieuwd welke verf je heb gebruikt!

   Ik hoor het graag van je. Hij is enig!!!

   Mvg Maroesja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *