DIY Make-over: Geef je vaasjes een tweede leven!

JoséDIY Leave a Comment

Af en toe heb ik een opruimwoede. Alles moet netjes, ik kan dan niet meer tegen rommel. Zoals jullie in mijn vorige blog Opruimchallenge hebben kunnen lezen, heb ik onlangs meegedaan aan een opruimchallenge: 30 dagen lang elke dag iets wegdoen en iedere dag een beetje meer. In totaal 465 items. Ik kreeg al snel de smaak te pakken en ben zelfs nog niet klaar met opruimen!

Bewustwording
Dat opruimen bracht niet alleen meer ruimte en daardoor meer rust in huis, maar zorgde ook voor een stukje bewustwording. Ik houd ontzettend van interieurshoppen, maar kwam tijdens het opruimen zoveel spullen tegen dat ik mijzelf ging afvragen of ik echt een nieuw waxinelichtje nodig heb. Of een nieuwe leuke stoere kandelaar. Ik had nog zoveel leuks in huis!

Een tweede leven
Ondanks dat ik door de challenge rigoureus te werk ben gegaan kwam ik natuurlijk ook spullen tegen die ik wel wilde bewaren. Wanneer ik nog niet helemaal op iets ben uitgekeken, maar ik het al lang niet meer heb gebruikt, kijk ik altijd hoe ik het kan aanpassen zodat ik het wel weer helemaal leuk vind. Door het geven van een andere kleur bijvoorbeeld. Hiermee geef je een item als het ware een tweede leven. Een leuk voorbeeld is het verven van vaasjes. Een makkelijke DIY waarmee je je spullen kunt aanpassen zodat ze weer in je interieur passen.

Diy vaasjes

Leuk kleurtje
Voor het spuiten van vaasjes of andere accessoires gebruik ik vaak graffiti spuitverf. Deze spuitbussen zijn bij speciaalzaken voor knutselmaterialen en kunstschilderartikelen te koop. Vaak in een grote hoeveelheid kleuren, dus ik weet er altijd wel een leuk kleurtje te vinden. Ik leg in onze tuin een oud kleed uit en ga aan de slag. Stap voor stap spuit ik steeds een dun laagje op de vaasjes en laat ze tussendoor goed drogen.

Diy vaasjes 2

Eenmaal droog kun je ze gegroepeerd bijelkaar zetten met verschillende bloemen voor een vrolijk en speels effect.

Diy vaasjes

Gecombineerd met andere spullen op een plankje of in een kast kan natuurlijk ook!

Diy vaasjes

Diy vaasje close-up

Extra leuk vind ik het spuiten van vaasjes met reliëf. De grafische vormen komen dan heel goed uit en geven het vaasje meteen een heel andere uitstraling. Dit was ooit eens een kristallen vaasje. Nog steeds natuurlijk, maar nu met een gekleurd jasje.

Diy vaasje close-up

Diy vaasjes

Natuurlijk blijft het leuk om af en toe een nieuwe accessoire aan je interieur toe te voegen. Er wordt ook zoveel moois gemaakt! Ik heb zelf zeker nog een wishlist. Maar ik kijk voortaan eerst nog eens wat ik nog in huis heb. Wie weet verdient iets daarvan nog een tweede leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *