DIY: Maak je eigen versiering voor Pasen

JoséDIY, Interieur Leave a Comment

Besluit je net als ik om toch nog wat paasversiering in huis te halen voor komend weekend? Lees dan verder voor wat last minute paasinspiratie!

Paastakken in huis

Dit jaar heb ik voor het eerst echte paastakken in huis gehaald. Ik heb wel eens wat zelfgemaakte hangers in magnoliatakken gehangen of zelfs in eucalyptus. Maar aan de echte paastakken heb ik me nooit durven wagen. De reden? Eigenlijk twee: onze katers Dex en Felix. Die vinden bloemen en takken héél interessant. Vooral als er ook nog iets in hangt waar ze tegenaan kunnen meppen. Tsja, is ook wel heel verleidelijk! Nu Finn wat ouder is vind ik het leuk om wat meer aandacht aan dit soort feestdagen te besteden. Dus waag ik de gok. En hoop ik van harte dat mijn vaas heel blijft.. ;-)

Truttige paasversiering

Bij de bloemist vond ik mooie donkerbruine takken. De versiering was nog best een lastige. Paasversiering vind ik snel wat truttig of wat too much. Het moest simpel en neutraal zijn, én ook weer een beetje leuk matchen met de kleuren in ons interieur. Na een zoektocht in de stad kwam ik thuis met drie mooie groen glazen eitjes van Søstrene Grene en twee houten hangers van Dille & Kamille. Nou, daar waren de takken natuurlijk nog niet mee gevuld, dus besloot ik zelf nog wat te maken van houten kralen en vilten balletjes.

Zelfgemaakte paashangers

Van houten kralen had ik al eens eerder een paar hangers gemaakt voor Pasen. De vilten balletjes herkennen jullie misschien wel van de baby mobiel die ik maakte voor Finn. Van dun wit garen heb ik een lus aan de kralen en balletjes bevestigd om ze op te kunnen hangen.

De kleuren van de lente

De takken kregen een mooie plek ik de woonkamer. Het ‘hoekje’ kleedde ik verder aan met nog een leuk haasje (ook Søstrene Grene) en de mooie papieren engel van Jurianne Matter. De houten lijst kreeg een poster die me altijd meteen een voorjaarsgevoel geeft door de tekst en het kleurgebruik. Voor mij staan deze kleuren voor de lente. Samen met de zomer een favoriet seizoen!

De poster van Friday & Today heeft zulke mooie details. Wanneer je dichtbij kijkt zie je dat de kleurvlakken opgebouwd zijn uit grafische patronen. Hou ik van!

Gezelligheid en eten tijdens Pasen

Als ik aan Pasen denk, dan denk ik aan gezelligheid en eten. Lekker ontbijten of lunchen aan een tafel vol met brood, eitjes en anders lekkers. En genieten van de extra vrije tijd. Dit jaar hebben we plannen buiten de deur en zal ik geen uitgebreide paastafel dekken, maar… mocht jij dat wel van plan zijn, dan heb ik nog wat inspiratie voor je van eerdere jaren. Bijvoorbeeld een paastafel met niet alleen versiering erop, maar óók erboven (leuke DIY). Of een meer simpel aangeklede paastafel met mijn lievelingsservies.

Onze plannen met Pasen? Voor het eerst met Finn met de trein! Hij kan niet wachten.. En ik ook niet. Zo benieuwd ben ik naar zijn reactie. Daarnaast behoren eieren zoeken, versieren en knutselen tot de mogelijkheden. We zien wel waar we zin in hebben. In ieder geval hoop ik ook lekker veel buiten te zijn. En laat het nou net heerlijk lenteweer worden! Ik wens jullie fijne zonnige dagen!

♡ José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *