DIY: Babymobiel met vilten balletjes

JoséDIY, Kids Leave a Comment

Was ik tijdens het schrijven van mijn vorige blogbericht nog ongeduldig aan het wachten op ons kleintje, zo ben ik nu alweer 12 weken mama van Tijn! Oh het is zo’n heerlijk mannetje. Finn is zo’n lieve broer. Echt genieten! Omdat Tijn nu in de box kan ‘spelen’ leek het me leuk om weer zelf een babymobiel te maken. Het resultaat deel ik hier graag met jullie.

Zelf een babymobiel knutselen

Voor Finn heb ik destijds een mobiel met vilten balletjes gemaakt. Deze had ik bewaard, maar in de loop der jaren waren de draadjes zo verstrengeld, dat het niet meer te gebruiken was. Een goede reden om een nieuwe in elkaar te knutselen en hem net even wat anders te maken. De balletjes heb ik daarom losgeknipt om opnieuw te kunnen gebruiken.

Benodigdheden DIY babymobiel

Toen ik laatst lekker aan het neuzen was bij Søstrene Grene, één van m’n favoriete winkels, kwam ik de leuke houten regenboog tegen. Het past perfect bij de spulletjes die ik nog in huis had liggen. Zoals de vilten balletjes en de houten ring die ik nog over had van een ander DIY project, maak je eigen ronde wandhanger.

Ook had ik nog wollen draad in huis. Dit draad is ideaal om de balletjes aan te rijgen omdat het vanwege de structuur niet te glad is. Zo blijven de balletjes mooi zitten nadat je ze op de juiste plek hebt geschoven. Voor het rijgen bepaalde ik de volgorde van de balletjes om de kleuren mooi te verdelen. Ook heb ik een paar houten kraaltjes gebruikt. De draadjes heb ik vervolgens met eenvoudige knoopjes aan de houten ring bevestigd. En that’s it, klaar!

Babymobiel dat goed in je interieur past

Zo zie je maar dat er niet veel nodig is voor een leuke DIY. Eentje die niet alleen leuk is voor de baby, maar ook voor mama, want het past mooi in het interieur. De kleuren zijn eenvoudig af te stemmen op het kleurenpalet in huis. En eerlijk is eerlijk, daar ben ik wel gevoelig voor! ;)

DIY baby mobiel vilten balletjes

Net als Finn vindt Tijn de babymobiel enorm interessant. Heerlijk om te zien hoe hij hier naar blijft kijken en zelfs al lacht van plezier. DIY geslaagd!

♡ José

▲▲▲

Tip voor DIY ideeën met vilten balletjes

Ook aan de slag met vilten balletjes? Dan heb ik een tip voor je. Bij De Viltshop (#nospon) vind je ze in diverse mooie kleuren en verschillende maten. Ook voor de andere benodigdheden zoals draad, houten ringen, een mobielhouder, etc. kun je hier terecht. Handig op één adresje én je hoeft er nu dus niet de deur voor uit.

Ben je nog op zoek naar versiering voor Pasen? Met deze balletjes is van alles te maken. Bijvoorbeeld een slinger van balletjes in verschillende kleuren of paashangers voor in de paastakken. Ook leuk als activiteit met de kids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *