Christmas dinner table

JoséInterieur Leave a Comment

Yesterday I got a lot of nice responses on my post on my Instagram account of our Christmas dinner table, so I decided to write a blog about it!

I love food and find it very interesting to know how it’s made. That’s why I watch a lot of shows on our Dutch cooking channel. After watching I always feel inspired to make some new recipes, but somehow it actually never comes to that and I end up making recipes that I know will work out great. I’m not a kitchen princess! Luckily my partner can cook very well, so on special occasions I can focus on the decoration of the table!

NL
Gisteren kreeg ik vele leuke reacties op mijn post op Instagram van onze Kersttafel, dus besloot ik om er een blog over te schrijven!

Ik hou van eten en vind het interessant om te leren/weten hoe iets is klaargemaakt. Daarom kijk ik graag naar programma’s op ons Nederlandse kookkanaal. Na het kijken voel ik me altijd erg geïnspireerd om nieuwe recepten te maken, maar op de een of andere manier komt het er nooit van terecht en maak ik recepten waarvan ik weet dat het goed lukt. Niet zo’n keukenprinses dus! Gelukkig kan mijn vriend heel goed koken, dus voor speciale gelegenheden kan ik me focussen op de aankleding van de eettafel!

Christmas dinner table with a touch of black, white, gold and wood.

On the first day of Christmas my parents came to have dinner with us. As a surprise I decorated the table. I wanted to make all of it more special because they just deserve that! Actually I don’t know if they were really surprised because they know how I love styling… But they were very enthusiastic about the result, so my goal was accomplished!

Op eerste kerstdag kwamen mijn ouders eten. Als verrassing versierde ik de eettafel. Ik wilde er graag iets speciaals van maken omdat ze dat gewoon verdienen! Eigenlijk weet ik niet of ze helemaal verrast waren, want ze weten hoe ik van styling houd… Maar, ze reageerden heel enthousiast over het resultaat, dus mijn doel was bereikt!

Scandinavian inspired Christmas dinner table

I chose to combine black, white and gold with wood, so that it suited the rest of the Christmas decorations in our home. I just love this neutral combination because it’s very light coloured. The black items give a nice contrast.

Ik heb ervoor gekozen om zwart, wit en goud te combineren met hout, zodat het bij de rest van de kerstdecoratie in huis past. I vind deze neutrale combinatie zo mooi, omdat het erg licht is. De zwarte items vormen een mooi contrast bij de lichte kleuren.

Close-up Christmas dinner table

I covered the table with little paper stars and made some big paper stars out of strings of paper. I always buy the paper for these stars at Søstreme Grene, ne of my favourite shops in Groningen. I also found the pretty napkins of the mistletoe and some of accessories like the little stolp with the tree and the wooden candleholder at this store. The white porcelain candleholders are from Dille & Kamille. I’m still very happy that they opened their shop in Groningen! The other accessories are a mix of things I already owned. I love to mix and match things that don’t have the same colour or form. Or that aren’t found at the same store. In this way I can give it my own touch and make it suit our home.

Ik heb kleine papieren sterren over de tafel gestrooid. Daarnaast heb ik grote papieren sterren gemaakt van stroken papier. Ik koop deze stroken papier altijd bij Søstreme Grene, één van mijn favoriete winkels in Groningen. De papieren servetten met daarop de mistletoe en accessoires zoals de kleine stolp met het boompje en de houten kandelaar heb ik ook bij deze winkel gevonden. De witte porseleinen kandelaren zijn gekocht bij Dille & Kamille. Ik ben nog steeds erg blij dat ze een winkel in Groningen hebben geopend! De andere accessoires zijn een mix van items die ik al eerder heb gekocht. Ik hou ervan om te mixen met spulletjes die niet dezelfde kleur of vorm hebben. Of spullen die ik niet bij dezelfde winkel heb gekocht. Op deze manier kan ik er mijn eigen draai aan geven en het bij ons huis laten passen.

Diy paper stars

Tonight we celebrate the second Christmas day with a dinner at my mother-in-law. So no cooking or styling, just laying back and relax and enjoying the good company! Have a nice evening!

Vanavond vieren we Kerst met een etentje bij mijn schoonmoeder. Dus ik ga niet aan de slag in de keuken of met de styling, maar lekker onderuit zitten, relaxen en genieten van het goede gezelschap! Fijne avond!

José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *